REZULTATE BACALAUREAT 2020 EDU.RO. Anunţ OFICIAL de la Ministerul Educaţiei, surpriză pentru elevi

Rezultatele de la Bacalaureat 2020 pe care le vor obține candidații vor fi anonimizate, pe modelul notelor înlocuite prin codul unic al candidatului de la Evaluarea Națională, a anunţat Ministerului Educației. Absolvenții claselor a 12-a au terminat pe 25 iunie examenul de Bacalaureat 2020 și așteaptă să afle ce note au luat. Primele rezultate la BAC 2020 vor fi publicate marți, 30 iunie 2020. În aceeași zi, pot fi depuse și contestațiile, iar rezultatele finale se vor afișa pe 4 iulie.RomaniaTV.net vă prezintă rezuiltatele imediat ce sunt anunţate de www.edu.ro.

29 iun. 2020, 15:44
REZULTATE BACALAUREAT 2020 EDU.RO. Anunţ OFICIAL de la Ministerul Educaţiei, surpriză pentru elevi

REZULTATE BACALAUREAT 2020 EDU.RO. Anonimizarea rezultatelor, o premieră în istoria examenelor din România, a fost introdusă chiar în timpul probelor de Evaluare Națională, ca urmare a unei solicitări din partea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, precizează Ministerul Educației.

Astfel, la avizier, precum și pe pagina online dedicată rezultatelor de la Bac 2020 vor apărea coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile. Fiecare candidat de la Bacalaureat va primi anterior afișării rezultatelor codul specific.

Fiecare elev va trebui să îl identifice la afișarea rezultatelor pentru a-și vedea notele, în dreptul lui.

Luni, 22 iunie, candidații la BAC 2020 au susținut proba la Limba română. Examenul a continuat miercuri, 24 iunie, cu proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie. Ultima probă scrisă, proba la alegere a profilului și a specializării, a avut loc, joi, 25 iunie. 

Notele la Bacalaureat 2020, în format anonimizat, vor fi publicate la avizierele unităților de învățământ și online, la adresa www.bacalaureat.edu.ro. Rezultatele vor fi publicate până la ora 12:00.

Condiții de promovare a examenului de Bacalaureat 2020

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • recunoașterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Elevii aflați în izolare/confirmați pozitiv cu noul coronavirus vor susține examenul de Bacalaureat în etapa specială, începând cu data de 6 iulie. La această etapă vor participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină, au afecțiuni cronice care pot crește receptivitatea sau severitatea afecțiunii în contextul pandemiei, sunt spitalizați/internați, în prima etapă a examenelor naționale, pentru diverse afecțiuni.

Contestații la Bacalaureat 2020

Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 16:00 – 20:00, respectiv 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Sesiunea specială a Bacalaureatului 2020

Anul acesta, Ministerul Educației organizează o sesiune specială a Bacalaureatului pentru elevii afectați de pandemia COVID-19. Astfel, Ministerul organizează o Etapă specială a BAC-ului (în perioada 29 iunie – 2 iulie), care se adresează absolvenților de liceu care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină/au prezentat valori ale temperaturii peste limitele admise în ziua desfășurării probelor sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele scrise desfășurate în perioada 22-25 iunie 2020, în cadrul sesiunii 3 iunie – 5 iulie.

Li se recunosc elevilor probele susținute în prima sesiune de Bacalaureat – dacă nu au reușit să o finalizeze fie pentru că au avut la triajul epidemiologic temperatura peste limita de 37,3 grade C, fie din alte motive justificate cu certificat medical.

Ministerul Educației și Cercetării pune la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități pe durata probelor scrise. Numărul va fi disponibil în perioada 22 – 25 iunie, între orele 8:00 – 16:00.