Rezultate Bacalaureat 2024. Numărul elevilor cu 10 pe linie a crescut

În timp ce elevii din România abia așteaptă luni să vadă ce note au luat la examenul maturității, în Republica Moldova s-au anunțat și mediile după contestații.
Filip Stan
08 iul. 2024, 07:40
Rezultate Bacalaureat 2024. Numărul elevilor cu 10 pe linie a crescut

Rezultate Bacalaureat 2024. Încă de pe 4 iulie, absolvenții și-au aflat rezultatele finale la examenele de bacalaureat în cazul în care au depus contestații. Notele au fost afișate în centrele de bacalaureat, informează Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

După anunțarea rezultatelor preliminare au fost depuse 9 539 de contestații din numărul total de 66 603 note acordate în sesiunea de bază. Numeric, cele mai multe contestații au fost depuse la proba limbă și literatură română – 2 785, aceasta fiind și disciplina cu cel mai mare număr de candidați admiși. La limba engleză au fost depuse 1 717 contestații, la istoria românilor și universală – 1 411 contestații, la geografie – 1 152, iar la matematică – 987.

REZULTATE BAC 2024 EDU.RO. Aproape 8.000 de elevi au picat examenul maturiăţii anunţă Ministerul Educaţiei

Potrivit MEC din Rep. Moldova, în rezultatul examinării contestațiilor, au fost majorate 1 703 note. Numărul absolvenților care au promovat examenul național de bacalaureat a crescut cu 53 după examinarea contestațiilor. Respectiv, în anul 2024, 12 580 de candidați au susținut bacalaureatul. Dintre aceștia, 10 208 sunt liceeni, 1 828 învață la colegii și centre de excelență, 101 candidați provin din universități, 85 au fost înscriși în regim de externat, iar 358 sunt candidați restanțieri din sesiunile anterioare, scrie diez.md.

Rezultate Bacalaureat 2024. În urma examinării contestațiilor, rata de promovare a absolvenților din licee constituie 90,16 %. Rata de promovare pentru absolvenții din colegii și centre de excelență constituie 47,91 %. Pentru candidații înscriși în regim de externat, rata de promovare a crescut cu 0,5 puncte procentuale și constituie 42,92 %, iar pentru studenții anului întâi compensator din universități, rata de promovare nu s-a modificat și constituie 48,09 %. Pentru candidații restanțieri din sesiunile anterioare, rata de promovare constituie 14,26 %. Rata de promovare totală este de 69,68%.

Admitere 2024: facultăţi unde eşti admis doar cu dosar. Nu contează nota de la Bac

Pentru candidații din licee, media mediilor la examenul național de bacalaureat 2024 este 7,34. Numărul absolvenților de liceu cu nota medie mai mare sau egală cu 7,00 este 6 566. 3 260 de liceeni au nota medie mai mare sau egală cu 8,00, 924 de candidați din liceu au nota medie mai mare sau egală cu 9,00, iar 57 de candidați au nota medie 10, în comparație cu 47 de candidați în sesiunea 2023.

Rezultate Bacalaureat 2024. În perioada 15-22 iulie 2024 va fi organizată sesiunea suplimentară a examenului național de bacalaureat. Rezultatele preliminare după desfășurarea sesiunii suplimentare vor fi anunțate în centrele de bacalaureat în data de 24 iulie, iar rezultatele finale – după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate pe 29 iulie 2024.

La sesiunea de bacalaureat 2024 au fost admiși 11 321 de candidați din licee, 3 815 candidați din colegii și centre de excelență, 210 candidați din universități, 198 de candidați care s-au înscris în regim de externat și 2 510 restanțieri din sesiunile anterioare.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'