REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO: Coroniţa merge din nou la Brăila

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO: Judeţul Brăila a obţinut, pentru al doilea an consecutiv, cel mai mare procent de promovabilitate la evaluarea naţională, respectiv 87,14%, în condiţiile în care promovabilitatea la nivel naţional a fost de 70,8%.

28 iun. 2014, 14:37
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO: Coroniţa merge din nou la Brăila

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: La evaluarea naţională de anul acesta s-au înscris 2.235 de candidaţi, dintre care 2.193 s-au prezentat pentru susţinerea probelor, iar 1.911 au luat medii peste cinci, 23 dintre aceştia reuşind performanţa de a obţine media zece.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila, Iulian Danielescu, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, că se aştepta la un asemenea rezultat foarte bun, pentru că s-a muncit mult cu elevii, iar subiectele de la simulări au avut un grad de dificultate mai mare, tocmai pentru a-i determina pe candidaţi să se mobilizeze mai bine.

”Da, mă aşteptam la un asemenea rezultat, pentru că am muncit încă un an de zile. Am monitorizat tot judeţul, pentru a vedea toate deficienţele din sistem, în special pe disciplinele de la Evaluarea Naţională, şi am încercat să schimbăm câte ceva. Noi am dat trei simulări, una a venit cu subiecte de la Ministerul Educaţiei Naţionale, iar două simulări au fost locale. La aceste simulări locale, recunosc că am cerut o ştachetă mai ridicată la subiecte, chiar dacă rezultatele ar fi fost, eventual, mai slabe, pentru a putea mobiliza mai bine profesorii, părinţii, elevii”, a explicat Danielescu.

Şeful ISJ a mai spus că aceste rezultate se datorează profesorilor, dar şi elevilor.

”Sunt sigur că aceste rezultate se datorează şi copiilor şi părinţilor lor, care au înţeles că promovarea la examene şi în viaţă se face doar prin cunoştinţele dobândite în decursul anilor şi nu prin alte metode”, a completat Danielescu.

Judeţul Brăila s-a clasat şi anul trecut pe primul loc pe ţară ca procent de promovabilitate la Evaluarea Naţională cu 89,82%, media la nivel naţional fiind de 75%.