REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Elevii de 10 din Dâmboviţa: Nu am tratat cu superficialitate orele de curs

REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2015, evaluare nationala 2015, rezultate finale evaluare, rezultate dupa contestatii evaluare, rezultate finale capacitate, capacitate, capacitate 2015. În Dâmboviţa, şase absolvenți de gimnaziu au reușit anul acesta performanța de a obține media 10 la Evaluarea Națională.

01 iul. 2015, 14:17

REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2015, evaluare nationala 2015, rezultate finale evaluare, rezultate dupa contestatii evaluare, rezultate finale capacitate, capacitate, capacitate 2015.Elevii de clasa a VIII-a au aflat, marţi, rezultatele finale de la Evaluare Naţională 2015. Rezultatele de la Capacitate contează în proporţie de 75% la admiterea la liceu 2015. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că 79,3 la sută dintre candidaţii la Evaluarea Naţională au obţinut medii peste 5, cu aproape 10 puncte procentuale mai mulţi decât anul trecut, când ponderea celor cu medii peste 5 a fost puţin peste 70 la sută. Dintre absolvenţii clasei a VIII-a care au fost prezenţi la Evaluarea Naţională, 158.568 au obţinut medii peste 5, număr aproximativ egal cu cel de anul trecut, a precizat ministrul Educaţiei.

Medii peste 5 au obţinut la proba de limba şi litearatura română 85,4 la sută dintre candidaţi şi la matematică – 73,5 la sută.

Ministrul Educaţiei a mai spus că 409 elevi au obţinut medii de 10, faţă de 225 anul trecut.

În Dâmboviţa, şase absolvenţi ai clasei a VIII-a au reuşită să ia nota maximă la Evaluare. Andra Georgiana Toader, Maria Adelina Budulan, Pantazi Delia Elena, Andreea Mindiclică, Florina Georgiana Țâncu, Sorin Gabriel Mateescu sunt cei mai buni copii din judeţ, scrie Gazeta Dâmboviței.

Andra Toader, elevă la ȘCOALA GIMNAZIALĂ „Prof.Ilie Popescu” din TEIȘ, spune că a muncit mult pentru media pe care a obținut-o la Evaluarea Națională și examenul nu i s-a părut greu.

„Rezultatul de la Evaluarea Națională reflectă ambiție, perseverență și dedicare. Consider că, dacă acestea sunt depuse la timp, aduc rezultate mai târziu. Examenul nu mi s-a părut greu, deoarece nu am tratat cu superficialitate orele de curs, iar subiectele au fost accesibile și cred că nu au avut un grad ridicat de dificultate, mulți elevi obținând rezultate destul de bune”, a spus eleva.

Maria Adelina Budulan a învăţat la Școala „Coresi” din Târgovişte şi de asemenea spune că examenul nu a fost unul dificil, din punctul ei de vedere, însă asta și pentru că s-a pregătit serios. Fata mărturiseşte că va merge la un liceu din Capitală, pentru că părinții ei lucrează acolo și se vor și muta, odată cu finalizarea școlii gimnaziale de către elevă.

Pentru Delia Elena, elevă a Liceului de Arte „BĂLAȘA DOAMNA” TÂRGOVIȘTE , Evaluarea Națională a fost o provocare de a-și testa cunoștințele.

„Având în vedere că mi-am știut de la început prioritățile, mi-a fost simplu să ajung la această reușită. Micile obstacole de care m-am lovit pe parcurs au fost depășite cu ajutorul persoanelor apropiate, dar mai ales cu ajutorul profesorilor care m-au susținut și au avut încredere în mine”, a mărturisit Delia.

Eleva vrea să studieze mai departe la C.N.Ienăchiță Văcărescu Târgoviște.

Tot la Ienăchiţă îşi va continua studiile şi Andreea Mindiclică.

„Vreau să merg mai departe la C.N.Ienăchiță Văcărescu, la o clasă cu profil bilingv, iar apoi vreau să încerc la SRI, pentru că mi se pare interesant și îmi plac provocările, lucrurile mai complicate”, a spus Andreea.

Pentru Florina Țâncu examenul a fost unul ușor, însă nu se aștepta la media 10, mai ales la română, unde spune că răspunsurile pot fi interpretate și se poate scădea din notă foarte ușor. Media de 10 a fost, însă, o surpriză plăcută, care i-a demonstrat tinerei că își poate depăși limitele.

Sorin Mateescu a obținut media 10 nu numai la Evaluarea Națională, ci și pe parcursul celor patru ani de gimnaziu, în care a avut o singură medie de 9. De asemenea, a participat la mai multe olimpiade și concursuri școlare, unde a câștigat premii, dar și experiență, care l-a ajutat și la Evaluarea Națională.

În toate judeţele, mai puţin în Teleorman, a crescut ponderea candidaţilor cu medii peste 5. În Teleorman, ponderea acestora a scăzut de la aproximativ 70 la sută la 67 la sută.

VEZI AICI REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2015 Bucureşti

Citeşte şi: REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2015 EDU.RO. Vezi aici toate notele din judeţul tău

79,3% dintre elevii de clasa a VIII-a au promovat anul acesta Evaluarea Naţională 2015La Limba şi literatura română au obţinut note peste cinci 85,4% din elevi, în timp ce la Matematică au fost 73,5% din medii peste cinci.

În Capitală, Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” a obţinut cele mai bune rezultate la Evaluare Naţională 2015, clasându-se pe poziţia a 11-a în ierarhia naţională.

Citeşte şi: EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Ei sunt elevii de 10 ai României. Cum îşi văd viitorul

Cum se calculează media de admitere la liceu

Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 75%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 25%).

Elevii vor putea completa fişele de înscriere pentru licee în perioada 3 – 7 iulie, iar prima repartizare computerizată în învăţământul liceal se va face pe 14 iulie.

Pe 15 iulie se vor afişa în unităţile de învăţământ gimnazial listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi listele cu locurile neocupate în unităţile de învăţământ liceal.

Cea de a doua etapă de repartizare computerizată va avea loc pe 23 iulie, iar cea de a treia în zilele de 3 şi 4 septembrie.

Vezi aici: BROŞURA OFICIALĂ de la admitere 2015

Citeşte şi: Elevii ar putea începe şcoala cu o săptămână mai devreme