Rezultate EVALUAREA NAŢIONALĂ 2020. Secretar de stat în Ministerul Educaţiei: "Un copil care învaţă la şcoală ar fi putut să ia 5-6"

Publicat: Joi, 18 Iunie 2020 12:29 // Actualizat: Joi, 18 Iunie 2020 12:29 // Sursa: romaniatv.net

Subiectele pe care absolvenţii clasei a VIII-a le-au avut de rezolvat la proba de matematică de la Evaluarea Naţională au fost "normale", a declarat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei. Luminiţa Barcari a afirmat că "un copil care învață la școală ar fi putut să ia 5 - 6".

"După părerea specialiștilor au fost subiecte normale. Chiar mă uitam pe rețelele de socializare, un copil care învață la școală, nu neapărat cu meditații ar fi putut să ia 5 - 6 rezolvând aceste subiecte", a declarat secretarul de stat în Ministerul Educației, Luminița Barcari, la Digi24.

Barem Evaluarea Naţională 2020 Matematică. Cum se rezolvau subiectele

Luminița Barcari consideră că nu aceste note sunt obiectivul, ci ca "elevii să meargă mai departe în învățământul liceal sau profesional".

"Este o măsură a gradului lor de pregătire. Nota reflectă cât știe copilul și să își formeze competențele", a spus Luminița Barcari, conform sursei citate.

Întrebată ce notă ar fi luat dacă ar fi susţinut acum proba la matematică, Barcari a mărturisit că nu s-a uitat pe subiecte. "Ne-am ocupat cu organizarea, o să încerc să le rezolv și o să vă transmit".

"La română mi s-a părut frumos subiectul, au trecut ceva ani de când nu am mai făcut gramatică, nu pot să spun acum ce notă aș fi luat, da colegii mei m-au asigurat că subiectele au fost exact pe structura testelor de antrenament iar copiii au lucrat astfel de teste", a explicat secretarul de stat în Ministerul Educației.

Subiecte Matematică Evaluarea Naţională 2020. Ce subiecte au avut de rezolvat astăzi la examen absolvenţii de clasa a VIII-a

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
27 Sep
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H