Rezultate finale BAC 2021, a doua sesiune. Ce note au luat elevii după contestaţii

Vineri, 3 iulie, absolvenţii de liceu au aflat vineri rezultatele finale la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat. Înainte de depunerea contestaţiilor, rata de promovare a examenului era de 30,3%.

03 sept. 2021, 14:34
Rezultate finale BAC 2021, a doua sesiune. Ce note au luat elevii după contestaţii
Rezultate finale BAC 2021, a doua sesiune. Elevii află vineri ce note au luat după contestaţii

Rezultate finale BAC. UPDATE: Ministerul Educaţiei a publicat, vineri, rezultatele finale înregistrate în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2021.

”Prin urmare, 10.531 de candidaţi (cu 828 mai mulţi, faţă de prima afişare a rezultatelor) au promovat examenul în această sesiune. Dintre aceştia, 7.359 de candidaţi provin din promoţia curentă, iar 3.172 de candidaţi provin din promoţiile anterioare”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Rata de succes pentru promoţia care a absolvit cursurile liceale în anul şcolar 2020 – 2021 a crescut la 34,9% (de la 32,3% – înainte de contestaţii), în timp ce ponderea candidaţilor promovaţi din promoţiile anterioare este 28,9% (26,3% – anterior soluţionării contestaţiilor).

În sesiunea similară a anului trecut procentul candidaţilor promovaţi (toate promoţiile) s-a situat la 34,1%.

Au fost depuse 11.756 de contestaţii (10.355 în sesiunea august-septembrie 2020), defalcate astfel: proba E)a) – 3.622, proba E)b) – 44, proba E)c) – 3.943 şi proba E)d) – 4.147. În cazul a 10.886 de lucrări, notele au fost modificate (prin creştere sau micşorare).

Absolvenţii claselor a XII-a află vineri ce note au luat în cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat. Rezultatele finale după rezolvarea contestaţiilor vor fi afişate prin anonimizarea datelor persoanale ale elevului.

Rezultate finale BAC 2021. Ce note au luat absolvenţii de liceu în ce de-a doua sesiune a examenului

Rata de promovare înregistrată în sesiunea august – septembrie a examenului naţional de bacalaureat înainte de depunerea contestaţiilor este 30,3%. Rezultatele vor fi publicate prin anonimizarea datelor personale ale candidaţilor, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD/GDPR).

Media minimă de promovare a examenului este 6 (şase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci).

VEZI REZULTATELE LA BAC 2021 AICI

Citeşte şi Ministrul Educaţiei, anunţuri de ultimă oră de noul an şcolar: „Masca, obligatorie şi la exterior în prima zi de şcoală”

La probele scrise s-au prezentat 32.043 de candidaţi din cei 38.949 de candidaţi înscrişi. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 77 de candidaţi, care nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni).

Înainte de rezolvarea contestaţiilor, la această sesiune a examenului nu s-a înregistrat nicio medie de 10, cea mai mare medie fiind 9,76 şi a fost obţinută de către un elev din Bucureşti, care a terminat şcoala în promoţiile anterioare. În total, au fost 23 de medii cuprinse între 9.00 şi 9,76.

Contestaţiile au putut fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 – 18,00, atât în format fizic, cât şi electronic.

În acest sens, candidaţii au completat,  au semnat şi au depus /transmis electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip trebuia semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Fraude la examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, au fost descoperite în cinci școli din cinci județe, fotografii cu subiectele de la examen ajungând în mediul online chiar în timpul probelor.

În timpul examenului de miercuri, desfășurat în cadrul sesiunii de toamnă a Bacalaureatului 2021, mai mulți tineri au distribuit subiectele pe un grup de Facebook, astfel ele fiind publice chiar înainte de încheierea probei. Liceele în care s-au înregistrat fraudele sunt în județele Brăila, Brașov, Gorj și Dolj.

Aproape 39.000 de candidaţi, din care 24.988 din promoţia 2020 – 2021, s-au înscris pentru a doua sesiune a examenului de bacaluareat.

Ministerul Educaţiei a pus la dispoziţia celor interesaţi linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalităţi.

Citeşte şi Formulare OBLIGATORII pentru părinţi la începutul şcolii. Întrebarea suplimentară introdusă de Valeriu Gheorghiţă