Rezultate finale BAC 2021, a doua sesiune. Ce note au luat elevii după contestaţii

Vineri, 3 iulie, absolvenţii de liceu au aflat vineri rezultatele finale la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat. Înainte de depunerea contestaţiilor, rata de promovare a examenului era de 30,3%.
Loredana Brumă
03 sept. 2021, 14:34
Rezultate finale BAC 2021, a doua sesiune. Ce note au luat elevii după contestaţii
Rezultate finale BAC 2021, a doua sesiune. Elevii află vineri ce note au luat după contestaţii

Rezultate finale BAC. UPDATE: Ministerul Educaţiei a publicat, vineri, rezultatele finale înregistrate în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2021.

”Prin urmare, 10.531 de candidaţi (cu 828 mai mulţi, faţă de prima afişare a rezultatelor) au promovat examenul în această sesiune. Dintre aceştia, 7.359 de candidaţi provin din promoţia curentă, iar 3.172 de candidaţi provin din promoţiile anterioare”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Rata de succes pentru promoţia care a absolvit cursurile liceale în anul şcolar 2020 – 2021 a crescut la 34,9% (de la 32,3% – înainte de contestaţii), în timp ce ponderea candidaţilor promovaţi din promoţiile anterioare este 28,9% (26,3% – anterior soluţionării contestaţiilor).

În sesiunea similară a anului trecut procentul candidaţilor promovaţi (toate promoţiile) s-a situat la 34,1%.

Au fost depuse 11.756 de contestaţii (10.355 în sesiunea august-septembrie 2020), defalcate astfel: proba E)a) – 3.622, proba E)b) – 44, proba E)c) – 3.943 şi proba E)d) – 4.147. În cazul a 10.886 de lucrări, notele au fost modificate (prin creştere sau micşorare).

Absolvenţii claselor a XII-a află vineri ce note au luat în cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat. Rezultatele finale după rezolvarea contestaţiilor vor fi afişate prin anonimizarea datelor persoanale ale elevului.

Rezultate finale BAC 2021. Ce note au luat absolvenţii de liceu în ce de-a doua sesiune a examenului

Rata de promovare înregistrată în sesiunea august – septembrie a examenului naţional de bacalaureat înainte de depunerea contestaţiilor este 30,3%. Rezultatele vor fi publicate prin anonimizarea datelor personale ale candidaţilor, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD/GDPR).

Media minimă de promovare a examenului este 6 (şase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci).

VEZI REZULTATELE LA BAC 2021 AICI

Citeşte şi Ministrul Educaţiei, anunţuri de ultimă oră de noul an şcolar: „Masca, obligatorie şi la exterior în prima zi de şcoală”

La probele scrise s-au prezentat 32.043 de candidaţi din cei 38.949 de candidaţi înscrişi. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 77 de candidaţi, care nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni).

Înainte de rezolvarea contestaţiilor, la această sesiune a examenului nu s-a înregistrat nicio medie de 10, cea mai mare medie fiind 9,76 şi a fost obţinută de către un elev din Bucureşti, care a terminat şcoala în promoţiile anterioare. În total, au fost 23 de medii cuprinse între 9.00 şi 9,76.

Contestaţiile au putut fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 – 18,00, atât în format fizic, cât şi electronic.

În acest sens, candidaţii au completat,  au semnat şi au depus /transmis electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip trebuia semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Fraude la examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, au fost descoperite în cinci școli din cinci județe, fotografii cu subiectele de la examen ajungând în mediul online chiar în timpul probelor.

În timpul examenului de miercuri, desfășurat în cadrul sesiunii de toamnă a Bacalaureatului 2021, mai mulți tineri au distribuit subiectele pe un grup de Facebook, astfel ele fiind publice chiar înainte de încheierea probei. Liceele în care s-au înregistrat fraudele sunt în județele Brăila, Brașov, Gorj și Dolj.

Aproape 39.000 de candidaţi, din care 24.988 din promoţia 2020 – 2021, s-au înscris pentru a doua sesiune a examenului de bacaluareat.

Ministerul Educaţiei a pus la dispoziţia celor interesaţi linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalităţi.

Citeşte şi Formulare OBLIGATORII pentru părinţi la începutul şcolii. Întrebarea suplimentară introdusă de Valeriu Gheorghiţă

 

DailyBusiness
Marcel Ciolacu: „Am ales ordinea și nu haosul. România trebuie să aibă un președinte care are deja o majoritate parlamentară”
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Prezența la vot – Alegeri prezidențiale 2025, turul 1. Aici poți vedea LIVE rezultatele de la BEC. Până la ora 11.00 au votat peste 2,6 milioane de români. Update
Capital.ro
Călin Georgescu a făcut marele anunț chiar în ziua alegerilor. Decizia luată de fostul candidat: Sunt aici pentru a recunoaște
Playtech.ro
Cât de mult crește consumul de combustibil dacă mergi cu geamurile deschise. Diferențele reale la viteze mari
DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Adevarul
Cum a evoluat apetența românilor pentru vot în 35 ani de democrație. În 2025, cel mai mare număr de secții în diaspora
wowbiz.ro
Măriuca, fetița luată în plasament de Luminița Anghel, ar fi devenit mamă la 17 ani! David Pușcaș a rămas șocat când a aflat: „Eu nu pot să cred! Ultima dată când am văzut-o era un copil”
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Greșeala care te lasă fără bani de vacanță. Se întâmplă la aeroport
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Un iubit primar din Timiș a murit! Ce spun oamenii despre el: „Un om cu un suflet enorm”
Cancan.ro
Zamfirița din Brașov s-a mutat în Italia și, într-o zi, s-a trezit cu Papa Francisc la ușă. Ce i-a cerut și câți bani i-a dat suveranul pontif
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
S-a pus taxă suplimentară. Vei plăti pentru fiecare kilogram în plus. În aceste locuri nu poți achita online
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
George Simion aruncă bomba: Am votat cu Călin Georgescu!
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Rolul și atribuțiile președintelui României. Ce ne arată Constituția României
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Generalul cu cea mai mare pensie din MApN. Câștigă mai mult decât Nicolae Ciucă sau președintele interimar Ilie Bolojan