REZULTATE finale DEFINITIVAT 2021. Edu.ro a publicat notele candidaţilor. Află AICI ce s-a întâmplat după depunerea contestaţiilor

EDU.ro a afişat, marţi, 28 iulie, rezultatele finale după contestaţii la examenul de Definitivat 2021. Iată cum verifici online notele!

28 iul. 2021, 10:15
REZULTATE finale DEFINITIVAT 2021. Edu.ro a publicat notele candidaţilor. Află AICI ce s-a întâmplat după depunerea contestaţiilor

REZULTATE finale DEFINITIVAT 2021.  Notele au fost anunţate pe site-ul Edu.ro. Pentru a consulta rezultatele trebuie să intraţi pe acest site: http://definitivat.edu.ro, să selectaţi judeţul în care aţi susţinut examenul şi să generaţi raportele.

REZULTATE finale DEFINITIVAT 2021. Edu.ro a publicat notele candidaţilor

Concursul de definitivat reprezintă un examen de intrare și avansare în cariera didactică. Examenul poate fi susținut de cadrele didactice care au cel puțin un an vechime în învățământ și este obligatoriu pentru obținerea gradelor didactice.

În structura lucrării scrise, subiectul de specialitate a avut o pondere de 60%, iar subiectul de metodică de 30%, 10% din punctaj fiind acordat din oficiu.

Înainte de contestaţii, rata de promovare la examenul naţional de Definitivat 2021 în învăţământul preuniversitar (medii mai mari sau egale cu 8) este de 72,90%, în creştere cu peste 3,5% față de anul trecut (69,17%), a anunţat Ministerul Educaţiei. Din totalul celor 7.931 de candidaţi cu lucrări evaluate, 187 au fost notaţi cu 10, iar 701 au primit note între 9,50 şi 9,99.

Au fost declaraţi promovaţi, înainte de înregistrarea şi soluţionarea eventualelor contestaţii, 5.782 de candidaţi cu medii între 8 şi 10.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional. Prin dobândirea definitivării în învăţământ, un cadru didactic depăşeşte stadiul de debutant şi poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare, evidenţiază Ministerul Educaţiei.

Citeşte şi: REZULTATE DEFINITIVAT 2021. EDU.RO a anunţat notele pe fiecare judeţ şi disciplină
 

Au fost admiși la proba scrisă și sunt așteptați să participe cei 8.839 de candidați (dintr-un total de 9.370 de candidați înscriși la începutul anului școlar), care au îndeplinit cumulativ următoarele condiții:

-efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puțin un an
-calificativul pentru anul școlar în curs „Bine” sau „Foarte bine”
-media aritmetică a notelor obținute la inspecția la clasă și la evaluarea portofoliului profesional- minimum 8 (dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective).

La fel ca în anii anteriori, disciplinele de examen cu cel mai mare număr de candidați înscriși sunt: învățământ preșcolar în limba română (3.006), învățământ primar în limba română (1378), educație fizică și sport (977), psihopedagogie specială (423), limba și literatura engleză (376), respectiv limba si literatura română (346).

Citeşte şi: REZULTATE DEFINITIVAT 2020. Ministerul Educaţiei a anunţat rata finală de promovare a examenului