REZULTATE FINALE EVALUARE NATIONALA TELEORMAN: Note la CAPACITATE DUPĂ CONTESTATII, potrivit EDU.RO

REZULTATE FINALE EVALUARE NATIONALA TELEORMAN: Un număr de 39 de contestaţii au fost admise în total, din care 33 la limba şi literatura română şi şase la matematică.

01 iul. 2014, 10:33
REZULTATE FINALE EVALUARE NATIONALA TELEORMAN: Note la CAPACITATE DUPĂ CONTESTATII, potrivit EDU.RO

REZULTATE FINALE EVALUARE NATIONALA TELEORMAN: Note la CAPACITATE DUPĂ CONTESTATII, potrivit EDU.RO. Procentul de promovabilitate la examenul de Evaluare Naţională a rămas neschimbat în Teleorman în urma soluţionării contestaţiilor, 70,41% din totalul celor 2.923 de elevi care au susţinut probele obţinând note între 5 şi 10. Potrivit preşedintelui comisiei pentru examenul de Evaluare Naţională, Narciza Niţu, din cele peste 200 de contestaţii depuse, s-au admis doar aproximativ 30.

‘S-au despus în total 217 contestaţii, din care la limba şi literatura română 181, iar la matematică 36. Un număr de 39 de contestaţii au fost admise în total, din care 33 la limba şi literatura română şi şase la matematică. 178 de contestaţii au fost respinse. Dintre cele 33 de contestaţii admise la limba şi literatura română, la 32 nota a fost în creştere, iar la una în scădere. La matematică s-au depus 36 de contestaţii din care au fost şase în urma cărora s-a modificat nota. Diferenţe mai mari sau cel puţin egale cu un punct s-au înregistrat la opt contestaţii. Cea mai mare diferenţă înregistrată este de un punct şi jumătate. A fost o singură lucrare’, a declarat pentru AGERPRES Narciza Niţu.

Trei absolvenţi de gimnaziu din localităţile Rosiorii de Vede, Poeni şi Videle au obţinut 10 pe linie la Evaluarea Naţională.