Rezultate REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ licee 2021 EDU.RO. Află la ce liceu ai intrat cu un singur click. Totul despre ADMITERE LICEU 2021

Rezultatele la Admitere liceu 2021, repartizarea computerizată în funcţie de medie, va fi publicată SÂMBĂTĂ, de Ministerul Educației. Romaniatv.net vă prezintă ierarhiile finale.

24 iul. 2021, 10:10
Rezultate REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ licee 2021 EDU.RO. Află la ce liceu ai intrat cu un singur click. Totul despre ADMITERE LICEU 2021

Rezultate REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ licee 2021 EDU.RO.

Sâmbătă, 24 iulie 2021, urmează să aibă loc repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2021 – 2022. Conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere, tot pe 24 iulie 2021 se face şi comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal de stat.

Rezultate REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ licee 2021 EDU.RO. Potrivit Ministerului Educației, media notelor de la evaluarea națională contează în procent de 80% din media de admitere în clasa a noua, 20% fiind media aritmetică a celor patru ani de gimnaziu. Astfel, repartizarea în licee va avea loc pe 24 iulie, deoarece calendarul a fost modificat la finalul lunii aprilie.

VERIFICAŢI AICI, pe baza codului, liceul la care au fost repartizaţi elevii

89.983 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost admiși în învăţământul liceal de stat (anul școlar 2021 – 2022) în prima etapă de repartizare computerizată

Ministerul Educaţiei a publicat sâmbătă, 24 iulie, ora 10:00, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a (pentru anul școlar 2021 – 2022).
Au fost repartizați 89.983 de elevi (98,54%) în învățământul liceal de stat din totalul elevilor cu opțiuni completate (91.315): 57.574 de candidați au fost repartizați la filiera teoretică, iar 32.409 candidați – la filiera tehnologică. 348 de candidați au fost admiși cu media 10.
În total, au fost completate 1.760.684 de opțiuni, rezultând o medie de 19 opţiuni/elev. 54.060 (60,05%) dintre elevii cu opțiuni completate (91.315) au intrat la prima opțiune.
În etape anterioare au fost admiși:
– 10.710 elevi la specializări vocaţionale;
– 600 de elevi în învăţământul militar;
– 1.449 de elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă;
– 706 elevi în învățământul special. Alți 10.086 de elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de școlarizare în învățământul profesional. Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 25-28 iulie, candidații vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși. 1.332 de elevi nu au fost repartizați în această etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni, însă acest număr este în scădere substanțială comparativ cu anul trecut (8.570 de elevi). Cei 1.332 de elevi vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată și vor completa, în perioada 29 iulie – 5 august, opțiuni în fișele de înscriere alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (25 – 28 iulie) și de candidații care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic. Pentru această etapă sunt disponibile 9.216 locuri. Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în data de 6 august, iar comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere. În intervalul 9 – 11 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după cele două faze de repartizare computerizată. Detalii suplimentare privind prima etapă a repartizării sunt incluse în

Anul acesta la Evaluare Naţională au fost înregistrate 132 de medii de 10. De asemenea, în urma contestaţiilor, proporţia candidaţilor cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) era de 76,90% (94.629 de candidaţi)

La proba de Limba şi literatura română, 103.805 candidaţi (84%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceştia, 482 de candidaţi au obţinut nota 10 (+15 în raport cu prima afişare).

24-07-2021_Dosar de presa admitere 2021

Rezultate admitere liceu pe judeţe

Cum funcţionează programul de repartizare computerizată

După ce toţi elevii au fost introduşi în sistem, pentru fiecare judeţ, se face o clasificare după ordinea descrescătoare a mediilor de admitere. Calculatorul parcurge această listă de la cea mai mare medie către cea mai mică.

Ce se întâmplă la medii egale, care sunt criteriile de departajare:

  • media generală obţinută la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a
  • media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
  • nota obţinută la proba de limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale;
  • nota obţinută la proba de matematică din cadrul Evaluării Naţionale;
  • nota obţinută la proba de limba maternă din cadrul Evaluării Naţionale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoştinţelor de limba maternă, susţinută conform prevederilor Art. 10, în cazul candidaţilor care solicită înscrierea la unităţi de învăţământ cu predare în limba minorităţilor naţionale.
  • În cazul în care, la o unitate de învăţământ, pe ultimul loc, există candidaţi cu opţiunea exprimată pentru acea unitate şcolară şi care au mediile de admitere, precum şi toate mediile menţionate la alin. (2), lit. a), b), c), d) şi e) egale, atunci toţi aceşti candidaţi sunt declaraţi admişi la opţiunea solicitată.

Pentru ca un candidat declarat admis după repartizarea computerizată să se poată înscrie la liceu, va trebui să prezinte următoarele acte. Acestea vor trebui prezentate în format original la liceu.

-cererea de înscriere
-cartea de identitate (dacă este cazul) și certificatul de naștere
-adeverință ce conține notele și media generală de la Evaluarea Națională
-foaia matricolă cu situația din clasele V – VIII (cu calculul mediei generale)
-fișă medicală

Pe 29 iulie 2021, unitățile de învățământ liceal vor transmite situația locurilor rămase libere ca urmare a neînscrierii candidaților admiși în prima etapă.

Rezultate REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ licee 2021 EDU.RO. Calendarul etapei a doua de repartizare computerizată

Între 29 iulie și 5 august 2021, candidații din etapa a doua se vor putea înscrie la repartizarea computerizată.

29 iulie 2021 – Afișarea situației locurilor rămase libere, inclusiv a celor destinate candidaților romi, precum și a celor destinate candidaților cu CES 29 iulie 2021 – Înscrierea candidaților pentru probele de aptitudini sau la probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă.

30 iulie 2021 – Desfășurarea/Echivalarea probelor de aptitudini sau a probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă.

Admitere liceu 2021. Ce trebuie să ştie absolvenţii claselor a VIII-a despre repartizarea computerizată pe judeţe. Aşa îşi pot asigura locul la un liceu bun!

2 august 2021 – Afișarea rezultatelor la probele de aptitudini și la probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă și rezolvarea eventualelor contestații. 29 iulie – 5 august 2021 – Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către candidații care nu au fost repartizați computerizat în prima etapă.

29 iulie – 5 august 2021 – Introducerea în baza de date computerizată (în aplicația informatică centralizată) a datelor din fișele de înscriere.

6 august 2021 – Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a candidaților din a doua etapă a admiterii. 6 august 2021 – Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal.

6 – 7 august 2021 – Depunerea/Transmiterea dosarelor de înscriere la școlile la care au fost repartizați candidații din etapa a doua.

9 – 13 august 2021 – Primirea cererilor de înscriere a candidaților care au fost repartizați computerizat în primele două etape de admitere.

Admitere liceu 2021. LISTELE cu repartizarea elevilor la aceste licee au fost făcute publice! Vezi rezultatele finale

Rezultate Admitere liceu 2021 pe judeţe

Alba- Alba IuliaArad- AradArgeş- PiteştiBacău- BacăuBihor- OradeaBistriţa-Năsăud- BistriţaBotoşani- BotoşaniBraşovBrăila- BrăilaBuzău- BuzăuBucureştiCaraş-Severin- ReşiţaCălăraşi- CălăraşiCluj- Cluj NapocaConstanţa- ConstanţaCovasna- Sfântu GheorgheDâmboviţa- TârgovişteDolj- CraiovaGalaţi- GalaţiGiurgiu- GiurgiuGorj- Târgu JiuHarghita- Miercurea CiucHunedoara- DevaIalomiţa- SloboziaIaşi- IaşiIlfov- BufteaMaramureş- Baia MareMehedinţi- Drobeta Turnu SeverinMureş- Târgu MureşNeamţ- Piatra NeamţOlt- SlatinaPrahova- PloieştiSatu Mare- Satu MareSălaj- ZalăuSibiu- SibiuSuceava- SuceavaTeleorman- AlexandriaTimiş- TimişoaraTulcea- TulceaVaslui- VasluiVâlcea- Râmnicu VâlceaVrancea- Focşani