REZULTATE REZIDENTIAT 2018. Cu ce punctaje s-a intrat după CONTESTAŢII LA REZIDENŢIAT 2018

REZULTATE REZIDENTIAT 2018. RomaniaTV.net pune la dispoziția celor interesați Clasificarea finală a candidaților care au susținut Concursul Național de Rezidențiat - sesiunea 18 noiembrie 2018.

RomaniaTV.net
23 nov. 2018, 14:38
REZULTATE REZIDENTIAT 2018. Cu ce punctaje s-a intrat după CONTESTAŢII LA REZIDENŢIAT 2018

REZULTATE REZIDENTIAT 2018. Ministerul Sănătății are în vedere modificarea legislației privind detașarea și transferarea rezidenților, începând cu anul 2019.

Astfel, detașările vor putea fi aprobate numai pentru module care nu se pot efectua în centrul universitar ales, cu avizul rectorilor / decanilor, după caz, și a coordonatorilor de rezidențiat din cele două centre universitare implicate.

În cazul transferurilor solicitările vor fi luate în discuție numai pentru motive justificate care au intervenit după data începerii pregătirii în rezidențiat.

Clasificarea finală a candidaților

Punem la dispoziția celor interesați Clasificarea finală a candidaților care au susținut Concursul Național de Rezidențiat – sesiunea 18 noiembrie 2018.

Medicină     Medicină dentară     Farmacie     toți candidații    

Rezultate rezidentiat 2018. Peste 5.000 de locuri sunt scoase la concurs, in acest an, la examenul de Rezidentiat, la solicitarea Ministerului Sanatatii fiind aprobata de catre Guvern majorarea cifrei de scolarizare de la 4.000 la 5.415.
 
„Ne-am pregatit pentru desfasurarea Rezidentiatului. Anul acesta am crescut numarul locurilor si posturilor scoase la concurs si am corelat numarul acestora cu necesarul de medici pe fiecare specialitate. Am suplimentat locurile pe specialitati deficitare, ca de exemplu epidemiologie si medicina de familie, pentru ca avem un deficit de medici epidemiologi in spitale, dar si de medici de familie in zonele rurale”, a spus ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.