REZULTATE SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2018: Dezastru la matematică

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a anunţat centralizarea rezultatelor înregistrate de elevii din clasa a VIII-a la simularea evaluării naţionale.

RomaniaTV.net
19 mart. 2018, 09:33
REZULTATE SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2018: Dezastru la matematică

REZULTATE SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2018 Constanţa: Din cei peste 5.600 de elevi participanţi, puţin peste jumătate au luat cel puţin nota 5 la limba română şi mai puţin de o treime au reuşit să ia peste 5 la matematică.

Rezultatele nu vor fi trecute în catalog, însă ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru cei care au luat note mici, să se pună cu burta pe carte, căci riscă să rateze admiterea la liceu, de la vară.

REZULTATE SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. la nivel general, mai puţin de 50% din elevii clasei a VIII-a care au susţinut simularea examenului de Evaluare Naţională au obţinut media generală peste 5, doar 33% reuşind să ia note peste 5 la matematică, potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei. 

Notele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Până la acest moment au fost corectate 99% dintre lucrări, iar rezultatele parţiale arată că 46,97% dintre elevi au obţinut media generală peste 5.