REZULTATE TITULARIZARE 2018: Profesori cu note de 2 ar putea prinde catedre în toamnă

REZULTATE TITULARIZARE 2018: Profesori de nota 2 ar putea ajunge, la toamnă, la catedră Concursul pentru titularizare în învăţământ ar trebui să asigure trimiterea la catedră a celor mai bine pregătiţi educatori, învăţători şi profesori. În realitate, însă, mulţi dintre cei care nici măcar nu au reuşit să promoveze examenul sunt deja profesori şi au toate şansele să fie şi la toamnă la catedră. Şi asta pentru că pur şi simplu nu are cine să îi înlocuiască.
Alina Costache
18 iul. 2018, 11:20
REZULTATE TITULARIZARE 2018: Profesori cu note de 2 ar putea prinde catedre în toamnă

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat, ieri, rezultatele la concursul pentru ocuparea posturilor didactice sau a catedrelor vacante ori rezervate din învăţământul preuniversitar. Rata notelor peste 7, înainte de contestaţii, obţinute de candidaţii care au susţinut proba scrisă este de 47,40%, în creştere cu 1,67% faţă de anul trecut.

La Constanţa, rezultatele sunt ceva mai bune. 82,75% din candidaţi, adică 571, au obţinut peste 5. Din aceştia, 243 au avut note între 5 şi 7 şi 328 peste 7. Practic, doar 571 de candidaţi vor putea să participe la şedinţele publice de repartizare pe posturile titularizabile şi netitularizabile. Adică aproape un sfert din numărul de posturi disponibile la nivel judeţean.

Nota 1,40 la educaţie fizică şi 2,80 la geografie

Deşi la prima vedere, rezultatele la proba scrisă sunt oarecum îmbucurătoare, dacă aruncăm un ochi prin lista cu note ajungem să ne întrebăm ce fel de oameni ajung la catedră. De exemplu, la chimie, o candidată, care are deja definitivatul şi este de trei ani învăţământ, a obţinut numai nota 2,10. Sau un alt candidat – e drept, fără experienţă în învăţământ – a obţinut nota 1,00.

Multe note mari au fost obţinute la disciplina consiliere psihopedagogică, unde avem 9,60, 9,40, 9,35, dar şi la cultură civică, unde un candidat a obţinut 10 curat. Deşi pare incredibil, la disciplina educaţie fizică şi sport, mai mulţi candidaţi au reuşit doar „performanţa” de a lua 1,00, 1,40, 1,90, 2,60.

Incredibile par şi notele unor viitori profesori de biologie. Cu toată străduinţa sa, o candidată nu a reuşit să ia mai mult de 1,85, o alta 2,70. Au fost totuşi şi numeroase note mari, chiar de 9,80, 9,75, 9,60. Încă un 10 curat a fost luat la geografie, o candidată cu experienţă de cinci ani în învăţământ şi cu gradul I a luat nota maximă. Asta în timp ce o altă candidată, cu o experienţă de 28 de ani în învăţământ, şi ea posesoare a gradului I, nu a reuşit să ia mai mult de 2,80, deşi la inspecţia de grad a primit nota 10.

Şi la informatică au fost note mici. De exemplu, o candidată, care are o vechime de 24 de ani şi a luat nota 9,04 la grad, la proba scrisă a obţinut nota 3,30. La limbi străine, însă, au fost note bune, la germană şi la engleză s-au înregistrat foarte puţine note sub 5 şi numeroase note aproape de 10.

Grav este că, la limba română, majoritatea notelor au fost între 6 şi 8. Doar câţiva candidaţi au obţinut peste 9, cea mai mare notă fiind 9,60. Iar la învăţătoare, a „plouat” cu note mici, chiar şi cadre didactice cu experienţă nereuşind să ia peste 5. Au fost şi candidaţi mai bine pregătiţi, mai ales cei proaspăt ieşiţi de pe băncile facultăţii, unii chiar de 9,90, 9,70, 9,65. La matematică, nimeni nu a atins nota maximă, în schimb mulţi au „reuşit” note de 2 şi 3.

Şedinţe publice de repartizare

Toţi candidaţii nemulţumiţi de note mai au timp la dispoziţie până astăzi, la ora 15, să depună contestaţie. Rezultatele finale vor fi afişate la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, pe 24 iulie.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, adică titularizare, candidaţii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată, suplinire, candidaţii trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată se va face în ședință publică, pe 25 iulie. A doua zi, va avea loc repartizarea pe posturile didactice de predare vacante a cadrelor didactice titulare în învățământul preuniversitar anterior înscrierii la concurs, care au participat la concursul naţional şi au obținut minimum nota 7 şapte atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului, cu păstrarea statutului de cadru didactic titular.

DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Avertismentul nutriționiștilor privind pufuleții din dieta Mihaelei Rădulescu! „Evitați cât puteți pufuleții cu arome!“
Fanatik.ro
Animalul care merge la export. Carnea lui ajunge într-o țară unde aproape că nu se consumă deloc
Capital.ro
Datorie la ANAF dacă ai acești bani în bancă. Se trimite declarație și suma de plată până la 26 mai
Playtech.ro
Meteorologii EaseWeather anunță o vară neobișnuită. Canicula vine mai devreme vara aceasta. Ce temperaturi vor fi în iunie și iulie
DailyBusiness
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
Adevarul
Codurile secrete de pe TikTok ale principalilor candidați la prezidențiale. Cum sunt manipulați algoritmii prezidențiabililor
wowbiz.ro
Vestea care a șocat internetul! Vedeta a fost găsită moartă înainte de ziua ei. Ce s-a întâmplat cu ea?
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Bestia din trafic îi face pe români să tremure de frică. Consecințe grave
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
kanald.ro
Destin frânt pe calea ferată! Doi soți din Timiș au murit după ce mașina li s-a oprit pe șine
Cancan.ro
Vești de ULTIMA ORĂ despre Mihai Leu, din spital. A fost detubat și...
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Permisul auto care NU se mai poate schimba. Legea din România o interzice, degeaba depui cerere
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
stirilekanald.ro
A fost ucis de fostul cumnat, pe care l-a ajutat să-și repare casa. Cuprins de aburii alcoolului, agresorul l-a înjunghiat fără milă: „Era în casă jos, plin de sânge”
Importanța mentoratului în lansarea unei cariere cât mai devreme posibil
MediaFlux
Atenție, șoferi! Camerele inteligente din trafic sunt capabile să detecteze dacă vorbești la telefon. Amenda vine direct acasă
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Ministerul Educației retrage sute de diplome ale elevilor olimpici