Rezultatele alegerilor parlamentare, publicate în Monitorul Oficial

Procesele verbale privind rezultatele alegerilor parlamentare din 9 decembrie au fost publicate în Monitorul Oficial.

RomaniaTV.net
14 dec. 2012, 14:27
Rezultatele alegerilor parlamentare, publicate în Monitorul Oficial

Procesele-verbale cuprind numărul alegătorilor care au mers la vot, voturile valabil exprimate, partidele şi formaţiunile care au trecut pragul electoral, precum şi numele tuturor senatorilor şi deputaţilor cărora le-au fost atribuite mandate.

La Camera Deputaţilor, USL a obşinut 273 de mandate, ARD – 56, PPDD – 47, UDMR – 18, la care se adaugă 18 deputaţi carereprezintă minorităţile naţionale. Numărul total al deputaţilor este 412.

La Senat, USL are 122 de mandate, ARD – 24, PPDD – 21, UDMR – 9. Numărul total al senatorilor este 176.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Bruxelles că alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 s-au desfăşurat „normal” şi că imediat ce va fi publicat în Monitorul Oficial rezultatul alegerilor va convoca noul Parlament.

Şeful statului a ţinut să precizeze că actualul Legislativ îşi încheie mandatul în 19 decembrie şi că urmează să decidă dacă va face convocarea pentru 19, la ora 13.00. „Alegerile s-au desfăşurat normal, iar rezultatul, chiar dacă au fost şi mici incidente în ziua votului, nu este alterat de acestea”, a spus şeful statului.

Întrebat dacă va semna vineri decretul de convocare a Parlamentului, preşedintele Traian Băsescu a răspuns: „Imediat ce se publică rezultatul alegerilor în Monitorul Oficial convoc Parlamentul, iar convocarea trebuie să ţină seama de un element esenţial: nu pot suprapune funcţionarea a două Parlamente.

Parlamentul actual îşi termină mandatul pe data de 19 decembrie. Sigur va rămâne să decid, şi uite în avion la asta o să mă gândesc, dacă o să convoc Parlamentul pentru 19 decembrie, la ora 13.00, sau .. Vreau să fie cât mai apropiat pentru ca instituţiile rezultate din alegeri să poate fi rapid puse pe picioare”.

Biroul Electoral Central a anunţat că a emis şi transmis, vineri, la Monitorul Oficial al României, spre publicare, procesele verbale privind rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 9 decembrie.

Preşedinţia informa, recent, că preşedintele Traian Băsescu va convoca Parlamentul şi va anunţa programul de consultări pentru desemnarea premierului care să formeze viitorul guvern imediat după publicarea în Monitorul Oficial a rezultatului alegerilor.