Rezultatul CT-ului care l-a speriat pe Petrică Mâțu Stoian: „Pe unul dintre plămâni avea o porțiune de geam mat”

Doru Gușman, impresarul regretatului Petrică Mâțu Stoian, a vorbit la Măruță despre momentul când artistul a aflat că are COVID și despre degradarea rapidă a stării de sănătate a acestuia.

09 nov. 2021, 00:11
Rezultatul CT-ului care l-a speriat pe Petrică Mâțu Stoian: „Pe unul dintre plămâni avea o porțiune de geam mat”

Doru Gușman, impresarul regretatului Petrică Mâțu Stoian, a fost invitat în emisiunea „La Măruță”, unde a dezvăluit că artistul a aflat că are COVID în urma unui CT.

De asemenea, impresarul a mai adăugat că artistul a rămas cu o afecțiune pulmonară specifică celor care au trecut prin boală, problemă care totuși dispare după două, trei luni de la vindecare.

Impresarul a spus că a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a-l convinge pe prietenul său Petrică Mâțu Stoian să nu plece la clinica din Reșița, însă maestrul era ferm hotărât în această privință.

Constantin Enceanu: „Petrică Mîţu Stoian mi-a spus că se operează la inimă în ianuarie. A fost nevoit să o amâne un an de zile din cauza evenimentelor”

„Petrică Mâțu Stoian, în urma unui CT făcut pe 20 sau 22 octombrie, a descoperit că a trecut prin Covid făra să știe. A avut niște simptome, temperatură, a avut o răceală, pe care și le-a tratat cu Fervex, paracetamol și zilnic își făcea teste rapide și rezultatul a ieșit de fiecare dată negativ. În diagnosticul de la CT spunea că pe plămânul drept are o porțiune de geam mat, care am înțeles că mulți sau foarte mulți oameni, care trec prin Covid au această afecțiune, care apoi dispare, adică în două, trei luni. Mi-a zis: „Mă duc la Reșița, că am înțeles că e o cameră hiperbarică și de afecțiunea asta te vindeci mai repede”. Nu am luat în serios mai intâi. Nu am avut ce să-i fac, mai că nu ne-am luat la bătaie ca să nu se ducă. Am fost la filmări joi seara, a ajuns acasă pe la șapte, am mâncat toți, ne-am așezat toți. El a zis „Mă duc să mă culc ca la trei, patru trebuie să plec.”, a povestit Gușman.

Doru Gușman: „Mâțu Stoian mi-a zis „Stai liniștit că nu sunt probleme mari”

Doru Gușman este printre puținele persoane apropiate maestrului care l-au văzut pe acesta în viață cu doar câteva zile înainte să se îndrepte la clinica din Reșița. De asemenea Gușman a reușit să comunice cu artistul până în ultimele sale clipe.

Impresarul a povestit cum au decurs cele din urmă ore pentru Petrică Mâțu Stoian și cât de repede s-a degradat starea de sănătate a artistului.

Beatrice Mahler, dezvăluiri incredibile în direct la România Tv. Ce tratament ar fi trebuit să primească Petrică Mîţu Stoian

„Acolo, eu m-am dus când era la ATI. Eu am aflat sămbătă dimineața la ora nouă, de la nepotul lui, că, în noaptea precedentă, a fost dus la Spitalul Județean Reșița. Am ajuns la două jumate la Reșița, dar l-am sunat între timp la 10 dimineața, iar Petrică Mâțu Stoian mi-a zis „Stai liniștit că nu sunt probleme mari. Mă stabilizează și plec înapoi”, același lucru mi l-a spus și pe la 11 și ceva, că este bine și fiica mea a vorbit cu medicul și mi-a spus ca e stabilizat 80%, că-l stabilizează 100% și că-l putem transfera la un spital sau externa. Toate astea înainte 12 . Dupa ora unu după-amiaza, a început să-i fie mai rău. M-a sunat nepotul său, că Mâțu Stoian este la reanimare. La două jumate când am ajuns eu era rău la reanimare, nu am mai putut vorbi cu el.”, a dezvălui Doru Gușman, impresarul lui Mâțu Stoian.