REZULTATUL FINAL al negocierilor. Cât va plăti Primăria Sectorului 1 pentru terenul pe care va fi construit noul spital municipal

Un centru de sănătate complet, dotat cu aparatură de ultimă generație, urmează să fie construit de Primăria Sectorului 1, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, în nordul Capitalei, pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte nr.10. Negocierile finale dintre administraţia locală şi proprietarul terenului s-au încheiat, astfel că imobilul de peste 2,7 hectare va putea fi cumpărat. 

01 nov. 2016, 08:16
REZULTATUL FINAL al negocierilor. Cât va plăti Primăria Sectorului 1 pentru terenul pe care va fi construit noul spital municipal

Noua clinică va funcționa ca un spital municipal, fiind un operator de servicii medicale pentru toți bucureștenii. Unitatea medicală fi situată în zona de nord a Capitalei, pe strada București-Târgoviște, la numărul 10.

Potrivit unei Hotărâri a Consiliului Local Sector 1, pentru achiziţia terenului administraţia locală va plăti proprietarului 85 euro/mp. În condiţiile în care terenul are suprafaţa de 27.070 mp, rezultă că pentru a intra în posesia imobilului Primăria Sectorului 1 va plăti suma de 2,3 milioane euro. 

„Se ia act de rezultatul final al negocierilor asupra prețului de achiziționare a terenului situat în Șos. București-Târgoviște nr. 10 (str. Tribunei nr. 10), sector 1, în suprafață de 27070 mp de la proprietarul acestuia, de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1, în scopul construirii unui spital, respectiv 85 EUR/mp. Se încuviințează pentru Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1 începerea demersurilor preliminare în vederea achiziționării terenului menționat la art. 1 din prezenta hotărâre”, se menţionează în decizia Consiliului Local Sector 1. 

Spitalul, a cărui construire va fi finanțată integral de către Primăria Sectorului 1, va avea un principiu complet de eficientizare a actului medical. Aceasta înseamnă că investigațiile, diagnosticul, tratamentul și recuperarea pacienților se vor face în același centru medical.

„Am identificat un teren de 4,4 hectare pe care-l avem în administrare în zona de nord a Bucureștiului și care se pretează unei investiții de asemenea anvergură. E o zonă verde, cu deschidere mare la strada, foarte ușor accesibilă. În perioada următoare voi declanșa, împreună cu Primăria Capitalei, toate procedurile pentru a putea să intrăm în linie dreaptă cu acest proiect. Voi demara un concurs internațional de arhitectură și voi chema la licitații constructori cu experiență în ridicarea spitalelor. Voi face totul pentru ca spitalul să fie gata în acest mandat”, declara primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, în luna august. Conform deciziei Consiliului Local Sector 1, terenul pe care va fi ridicat spitalul municipal se va desfăşura numai pe 2,7 hectare. 

În plus, spitalul va funcționa ca un centru universitar pentru studenții universităților de medicină și medicii rezidenți. „Vreau să construim, în zona de nord a Bucureștiului, un ansamblu de locuințe de serviciu care să fie închiriate întregului personal medical la prețuri modice”, a mai declarat atunci edilul Sectorului 1. 

CITEŞTE ŞI Consiliul Local Sector 1 a respins proiectul primarului Tudorache privind alocarea a 10 milioane de lei