Risc de avalanşă în Munţii Făgăraş. Stratul de zăpadă depăşeşte 50 de centimetri

Risc de avalanşă în Munţii Făgăraş. Salvamontiştii avertizează că în Munţii Făgăraş riscul de avalanşă este de gradul patru din cinci, stratul de zăpadă depăşind pe alocuri 50 de centimetri.

08 ian. 2021, 08:51
Risc de avalanşă în Munţii Făgăraş. Stratul de zăpadă depăşeşte 50 de centimetri
Risc de avalanşă în Munţii Făgăraş. Stratul de zăpadă depăşeşte 50 de centimetri

Risc de avalanşă în Munţii Făgăraş. Potrivit salvamontiştilor din Sibiu, în urma ninsorilor abundente din ultimele zile, s-a depus un strat consistent de zăpadă proaspătă care pe alocuri depăşeşte 50 de centimetri.

Peste acest strat se va depune un nou strat destul de consistent ca urmare a ninsorilor aşteptate, iar vântul va continua să prezinte intensificări, favorizând în continuare formarea de noi plăci.

Risc de avalanşă în Munţii Făgăraş. Avertismentul salvamontiştilor

Potrivit Salvamont Sibiu, în Munţii Făgăraş riscul de avalanşă este de gradul 4 din 5 la peste 1800 de metri şi gradul 3 sub 1800 de metri.

Turiştii sunt sfătuiţi să nu abordeze trasee montane în această perioadă.

„De asemenea sfătuim practicanţii sporturilor de iarnă să îşi ia măsuri suplimentare de precauţie şi să fie complet echipaţi pentru schiul offpiste şi anume sonda, lopata, DVA cât şi rucsac cu ABS”, transmite Salvamont Sibiu.

Citeşte şi Coadă de sute de metri la telecabina din Poiana Braşov. Mii de turişti au uitat de regulile sanitare

Pericol de avalanşă în Munţii Bucegi

Reamintim că, joi, salvamontiştii din Prahova au atras atenţia că este risc mare de avalanşa, de gradul 4, în Munţii Bucegi, Baiului şi Ciucaş, la altitudini de peste 1.800 de metri. În perioada următoare, în zona de munte sunt prognozate ninsori abundente.

„Oricât de pregătiţi aţi fi sau de ce echipamente performante dispuneţi, vă rugăm să nu abordaţi traseele turistice închise în sezonul de iarnă sau văile de abrupt. Lista traseelor turistice din judeţul Prahova care sunt închise o puteţi găsi pe www.salvamontprahova.ro”, arată Salvamont Prahova, pe Facebook.

Meteorologii au anunţat, pentru următoarele zile, ninsori abundente în zona montană.

„Nu vă riscaţi în mod inutil viaţa! Pentru turiştii care doresc să efectueze drumeţii în această perioadă, vă recomandăm câteva trasee ce pot fi parcurse în siguranţă: Sinaia – Poiana Stanii, Buşteni – Cascada Urlatoarea, Azuga – Cabana Susai, Cheia – Muntele Roşu”, atenţionează Salvamont Prahova.


loading...