Pericol de avalanşă la Sinaia. Toate pârtiile sunt închise

Salvamontiştii avertizează că riscul de producere a avalanşelor este ridicat între Cota 1400-2000 din Sinaia. Din această cauză, miercuri, toate pârtiile sunt închise.

06 ian. 2021, 09:46
Pericol de avalanşă la Sinaia. Toate pârtiile sunt închise
Pericol de avalanşă la Sinaia

Pericol de avalanşă la Sinaia. Salvamontiştii avertizează că este risc mare de producere a avalanşelor între Cota 1.400 şi 2.000, fiind aşteptate multiple avalanşe.

Pericol de avalanşă la Sinaia. Avertismenul salvamontiştilor

”ATENŢIONARE: Risc mare (grad IV) de avalanşă între Cota 1400 – 2000. Conform informărilor primite în această seară, MÂINE, 6 ianuarie, sunt preconizate avalanşe numeroase pe domeniul schiabil Sinaia, din cauza instabilităţii stratului de zăpadă”, au transmis salvamontiştii din Sinaia.

Potrivit acestora, toate pârtiile vor fi închise în cursul zilei de miercuri.

Citşete şi Schiori surprinşi de avalanşă, în Munţii Făgăraş

Sfârșit tragic pentru doi turiști! O alpinistă și bărbatul care a încercat să o salveze au murit în masivul Bucegi

Două persoane au fost găsite decedate la începutul anului, în Bucegi de către salvamontiștii montani.

Femeia care a căzut, sambata seara, din Brana Mare a Morarului din masivul Bucegi, dar și bărbatul care o însoțea și care a cerut ajutorul salvamontiștilor, au fost găsiți decedați de către echipele de intervenție.

„Salvatorii montani au ajuns la locul accidentului, unde, din păcate, au găsit două persoane decedate. Se pare că alpinistul a încercat să ajungă la fată și a căzut și el. Fata va fi coborâtă în această noapte, iar băiatul mâine”, potrivit informațiilor transmise pe pagina de Facebook a Salvamont România.

Citeşte şi Cine este bărbatul care a murit în munții Bucegi. Era unul dintre cei mai importanți specialiști în telecomunicații

Salvamontiștii au fost chemați să intervină pentru recuperarea unei turiste care a căzut de la înălțime din Brana Mare a Morarului.

Potrivit reprezentanților Salvamont România, este vorba despre o alpinistă care a căzut către Valea Cerbului, ajutorul salvatorilor montani fiind solicitat de coechipierul acesteia.

Se pare că, înainte de sosirea echipelor de intervenție, bărbatul ar fi încercat să ajungă la femeie și a căzut și el, cei doi fiind găsiti decedați.

„Acțiunea este deosebit de dificilă, se intervine în situatie de risc maxim, în condiții de noapte, temperaturi scăzute, teren acoperit cu gheata și acumulări de zăpadă pe versanți. Încă nu se cunoaste starea persoanei căzute.

O echipă de prim răspuns formată din 3 salvamontiști se îndreaptă în regim de maximă urgenta catre locul evenimentului pentru o prima evaluare a situației și acordarea primului ajutor medical, fiind urmați de echipa de sprijin formata din 8 salvamontisti cu ajutorul căreia sa ii recupereze și sa ii transporte pe cei doi alpiniști”, au transmis reprezentanții Salvamont înainte de intervenție.