Risc ridicat de avalanşă în partea centrală a Masivului Parâng

Publicat: Vineri, 12 Ianuarie 2018 15:50 // Actualizat: Vineri, 12 Ianuarie 2018 15:50 // Sursa: romaniatv.net

Salvamontiştii din judeţul Hunedoara avertizează turiştii asupra riscului ridicat de avalanşă din partea centrală înaltă a Masivului Parâng, pericolul fiind prezent şi în Masivul Vâlcan, unde zăpada de pe cornişe o poate lua la vale.

"Riscul de avalanşă este de gradul 3-4 în zona de creastă din partea centrală a Masivului Parâng, la altitudini mai mari de 1.800 de metri, dar şi pe văile adânci, unde pericolul este mare. Sunt cornişe foarte groase, stratul de zăpadă este compact, s-a mai tasat, dar vântul a bătut foarte tare. Din acest motiv s-au format plăci de vânt şi există riscul ca acestea să plece la vale", a declarat vineri, pentru AGERPRES, şeful Salvamont Petroşani, Remus Popescu.

El a recomandat turiştilor care vin în staţiunea Parâng să nu plece pe trasee, mai ales că în zonă se anunţă ceaţă.

Pericolul de avalanşă este prezent şi în Masivul Vâlcan, în zonele în care s-au format cornişe de zăpadă care ar putea să plece atunci când sunt călcate de turiştii lipsiţi de experienţa traseelor pe timp iarnă.

"Zăpada este lipsită de coeziune şi se poate declanşa oricând o avalanşă pe aceste cornişe", a explicat şeful Salvamont Lupeni-Straja, George Resiga.

Din cauza vremii capricioase, salvamontiştii din Straja recomandă turiştilor să rămână în staţiuni şi să întrebe la punctele Salvamont despre evoluţia vremii în cazul în care doresc să facă o drumeţie în afara zonelor schiabile.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
masivul Parâng Risc ridicat de avalanşă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8278
RON
10 Apr
noapte 6 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H