Riscul de afecţiuni cardiace la adulţii mai tineri după vaccinarea cu Moderna, investigat de specialişti americani

Oficialii americani din domeniul sănătăţii investighează posibilitatea ca vaccinul COVID-19 produs de Moderna să fie legat de un risc mai mare de afecţiuni cardiace rare la adulţii mai tineri decât se credea anterior, scrie Washington Post.

20 aug. 2021, 16:25
Riscul de afecţiuni cardiace la adulţii mai tineri după vaccinarea cu Moderna, investigat de specialişti americani

O sursă citată de Washington Post spune că este prea devreme pentru ca autorităţile de reglementare să ajungă la o concluzie şi că este necesară o analiză suplimentară înainte de a se face orice recomandare cu privire la administrarea vaccinului produs de Moderna.

În iunie, autorităţile de reglementare au emis un avertisment cu privire la vaccinurile ARNm produse de Moderna şi Pfizer pentru a semnala riscul rar de inflamaţie cardiacă observat în primul rând la bărbaţii tineri. Cu toate acestea, au spus că beneficiile vaccinului în prevenirea COVID-19 depăşească cu mult riscurile.

Citeşte şi: Studiu MedLife. La șase luni de la rapel, eficiența vaccinului anti-Covid Pfizer rămâne ridicată în ciuda scăderii anticorpilor

S-ar putea să existe o incidenţă de 2,5 ori mai mare a miocarditei la cei care primesc vaccinul Moderna în comparaţie cu vaccinul Pfizer, scrie Washington Post citând date din raport.

Datele sugerează că riscul cel mai mare îl prezintă bărbaţii cu vârsta sub 30 de ani, potrivit raportului.

Deocamdată, companiile Moderna şi FDA nu au dat nicio reacţie, scrie Reuters.

Citeşte şi: Tulpina Delta se apropie de transmiterea comunitară. Care sunt simptomele variantei Delta şi cum acţionează vaccinul