Rishi Sunak, primul premier din istoria Marii Britanii mai bogat decât regele. Soţia sa stă pe un munte de bani

Noul președinte al Partidului Conservator și, prin urmare, prim-ministrul Marii Britanii, este fostul ministru de finanțe Rishi Sunak.

24 oct. 2022, 17:22
Rishi Sunak, primul premier din istoria Marii Britanii mai bogat decât regele. Soţia sa stă pe un munte de bani

După ce a devenit oficial noul lider al Partidului Conservator, toți ochii au fost ațintiți asupra familiei lui Rishi Sunak şi în special asupra soției sale, Akshata Murthy. Tatăl acesteia este miliardar și proprietar al unei renumite companii de IT, iar cota ei în această companie este de 430 de milioane de lire sterline, ceea ce o face mai bogată chiar și decât regele Charles al III-lea.

Averea combinată a familiei Sunak este estimată la 730 de milioane de lire sterline, scrie The Guardian.

Rishi și Ashkata, care au două fiice, Krishna și Anushka, sunt ambii originari din India, iar familia Sunak va fi prima familie hindusă care se va muta în Downing Street 10.

Tatăl Akshatei este Narayan Murthy, proprietarul cunoscutei companii de IT „Infosis”, cu sediul în Bangalore.

Citeşte şi Rishi Sunak va fi noul premier al Marii Britanii. El a fost deja ales preşedintele Partidului Conservator

Faptul că în urmă cu aproape două luni, când lupta pentru funcția de președinte al partidului cu Liz Truss, a vorbit sincer despre relația lor arată cât de important este sprijinul soției sale pentru Rishi. „Eu sunt incredibil de ordonat, ea este dezordonată. Sunt mult mai organizat decât ea, dar ea este mai spontană. Știu că nu îi va plăcea ceea ce am de spus, dar trebuie să recunosc că sunt mereu surprins de câți pantofi are„, a spus recent Rishi Sunak.

Ashkata, un fost creator de modă, și fratele ei au fost crescuți în mare parte de bunicii lor paterni, în timp ce părinții lor bogați au lucrat pentru a construi un imperiu familial. Mama ei, Sudha, este prima femeie inginer din India care a lucrat pentru cea mai faimoasă companie de mașini din țară, „Telco”.

Ashkata a fost interesată de modă încă din copilărie, cu toate acestea, mama ei a criticat-o adesea pentru că acordă mai multă atenție îngrijirii decât studiului.

După ce a terminat liceul, s-a mutat în SUA, unde a absolvit științe economice și franceză. Și-a cunoscut soțul, pe Rishi, în timp ce studia la Universitatea Stanford. Rishi spunea că a fost dragoste la prima vedere și că în timpul studiilor a schimbat unele cursuri pentru a putea petrece mai mult timp cu ea. S-au căsătorit patru ani mai târziu într-o ceremonie fastuoasă în India, unde au trăit primii patru ani de căsnicie.

Citeşte şi Boris Johnson s-a întors din vacanţa din Caraibe, ca să candideze iar la postul de premier. Pantalonii aproape picau de pe el când a salutat mulţimea FOTO

Ea s-a angajat inițial în designul de modă și și-a fondat propria afacere, iar pentru designul pieselor sale vestimentare a găsit adesea inspirație în cultura și tradiția indiană.

Cuplul s-a mutat în Marea Britanie în 2013.

Acum, familia locuieşte într-o casă din Kensington, care valorează aproximativ șapte milioane de lire sterline, deși în curând vor înlocui această casă luxoasă cu o reședință care este destinată primului ministru al Marii Britanii și familiei sale. Rishi și soția sa dețin și un penthouse în California, cu vedere la golful Santa Monica, unde cei doi își petrec majoritatea vacanțelor.