Ritmul înfiinţării de locuri de muncă în SUA, la maximul ultimelor nouă luni

Ritmul înfiinţării de locuri de muncă în Statele Unite a atins în ianuarie maximul ultimelor nouă luni, iar rata şomajului s-a apropiat de minimul ultimilor trei ani, de 8,3%, ceea ce arată că tendinţa pozitivă din ultimul trimestru al anului trecut continuă, transmite Reuters.

RomaniaTV.net
03 feb. 2012, 17:27
Ritmul înfiinţării de locuri de muncă în SUA, la maximul ultimelor nouă luni

Departamentul Muncii a anunţat vineri crearea a 243.000 de locuri de muncă, cel mai mare număr după aprilie 2011. Analiştii anticipau creşterea numărului de posturi cu 150.000.

Datele nu includ şi sectorul agricol. Rata şomajului a scăzut de la 8,5% la 8,3%, iar analiştii se aşteptau la o stagnare. Din august anul trecut, rata şomajului s-a redus cu 0,8 puncte procentuale.

Rezerva Federală americană a anunţat săptămâna trecută că va menţine dobânda de politică monetară aproape de nivelul zero până cel puţin la sfârşitul anului 2014, instituţia menţionând nivelul încă ridicat al şomajului.

Îmbunătăţirea continuă a condiţiilor de pe piaţa muncii este în avantajul preşedintelui Barack Obama, care se va confrunta în acest an cu o campanie dificilă pentru obţinerea unui nou mandat.