Ritual sângeros în Joia Mare. Vezi aici de ce se automutilează filipinezii VIDEO

Pentru a-şi arăta credinţa, zeci de catolici se autoflagelează în timp ce mărşăluiesc desculţi pe străzi, în Joia Mare. Alţi credincioşi duc în spate cruci mari de lemn, pentru a obţine iertarea păcatelor.

RomaniaTV.net
05 apr. 2012, 12:09
Ritual sângeros în Joia Mare. Vezi aici de ce se automutilează filipinezii VIDEO

Preoţii catolici au încercat să descurajeze autoflagelarea, explicând că reprezintă o interpretare greşită a credinţei.

Nu de aceeaşi părere sunt şi credincioşii, care consideră că pocăinţa şi rugăciunile nu sunt de ajuns pentru a trece postul Paştelui. „Preoţii ne spun că nu ar trebui să facem asta. Dar am fost obişnuiţi de mici cu această practică, durează de zeci de ani şi este binefăcătoare. Fac această penitenţă din proprie voinţă, cu credinţa că Dumnezeu îmi va alina suferinţa. Toţi cei de aici împărtăşim aceste sentimente”, a spus un participant la ritual.

Credincioşii mărşăluiesc ore în şir prin căldura toridă şi se opresc din când în când la altare improvizate, unde localnicii recită pasaje din Biblie despre suferinţele lui Iisus. „Dacă ar fi o practică religioasă, ar fi uşor de prevenit. Preoţii şi pastorii ar spune doar „Încetaţi!” şi oamenii s-ar opri. Dar este dificil de oprit pentru că e vorba de cultură. Este o tradiţie”, a spus Carlito Santos, pastor metodist.