Ritualul cu care trebuie să-ţi începi fiecare dimineaţă

Care este primul lucru pe care îl faci la prima oră a dimineţii? Îţi verifici telefonul? Intri în duş? Mergi la o alergare ori mergi glonţ în bucătărie pentru o cafea? Ori poate eşti genul care îşi scrie obiectivele, citeşte ceva interesant ori începe un program de exerciţii fizice? Însă ai luat vreodată în calcul să treci vizualizarea în programul tău de dimineaţă? Adică să-ţi rezervi puţin timp, într-un loc liniştit, să închizi ochii şi să vizualizezi obiectivele tale – atât cele pe termen lung cât şi cele pe termen scurt – ca şi sentimentele care te vor anima atunci când le vei îndeplini. Iată de ce este atât de important un asemenea obicei.

RomaniaTV.net
24 oct. 2016, 08:25
Ritualul cu care trebuie să-ţi începi fiecare dimineaţă

Vointa este extrem de puternica dimineata si vizualizarea o intareste si mai mult

S-a spus ca abilitatea oamenilor de concentrare sau productivitate incepe sa scada spre finalul zilei. Tocmai de aceea, specialistii in productivitate recomanda sa faci cea mai grea ori mai importanta sarcina la primele ore ale diminetii.

Citeşte şi  De ce trebuie să bem un pahar de apă caldă pe stomacul gol, în fiecare dimineaţă

Vizualizarea te ajuta sa ramai pozitiv in timpul zilei si sa nu intri intr-o starea reactiva, impulsiva de genul „incerc sa trec si de aceasta zi”. Vizualizarea activa subconstientul si iti ofera mai mult autocontrol si un sens mai puternic al scopului opusa senzatiei ca tu esti total lipsit de control si ca singura ta indatorire este sa te descurci cum poti mai bine cu ceea ce iti ofera viata. 

Vizualizarea este diferita de visatul cu ochii deschisi

Vizualizarea inseamna utilizarea imaginatiei. La prima vedere, pare aproape identica cu visatul cu ochii deschisi, nu-i asa? Principala diferenta dintre cele doua este ca atunci cand vizualizezi ceva te concentrezi pe un subiect ales de tine, in vreme ce mintea iti zburda in toate directiile atunci cand visezi cu ochii deschisi.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO