Ro Alert la Sinaia, o ursoaică şi puii ei au ieşit la plimbare prin staţiune. Urs şi pe Transfăgărăşan VIDEO

La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD, iar CLSU Sinaia a fost informat cu privire la această situaţie.

26 iun. 2022, 18:37
Ro Alert la Sinaia, o ursoaică şi puii ei au ieşit la plimbare prin staţiune. Urs şi pe Transfăgărăşan VIDEO
O ursoaică şi puii ei se plimbau nestingheriţi prin Sinaia

O alertă de urs a fost emisă, duminică, pentru staţiunea montană Sinaia, în acest caz fiind informat şi Comitetul pentru Situaţi de Urgenţă (CLSU) al localităţii.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, a fost emis un mesaj RO-ALERT prin care populaţia a fost avertizată cu privire la prezenţa unui urs pe strada Sportului din Sinaia.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD, iar CLSU Sinaia a fost informat cu privire la această situaţie.

O ursoaică şi puii ei au apărut, marţi dimineaţă, văzuţi pe bulevardul Ferdinand din Sinaia, în acest caz fiind transmis un mesaj RO ALERT.

Mesaje similare au fost emise, vineri, pentru locuitorii din Breaza şi Buşteni, în urma apariţiei unor urşi pe străzi. Astfel, un urs a apărut pe strada Salcâmilor din Breaza, o zonă frecventată de către animalele sălbatice, iar la Buşteni, prezenţa animalului a fost semnalată lângă magazinul Lidl.

Anterior acestor două situaţii, un urs care manifesta un comportament agitat şi agresiv a fost împuşcat în oraşul prahovean Comarnic, în urma unei decizii a autorităţilor.

Conform datelor comunicate AGERPRES de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Prahova, în jurul orei 18,00, în urma unui apel la numărul de urgenţă 112, un echipaj a fost direcţionat să intervină în localitatea Comarnic, unde a fost semnalată prezenţa unui urs în curtea unui imobil.

Intervenţia imediată împotriva urşilor periculoşi şi în exteriorul localităţilor, aprobată de Parlament. Ministrul Mediului: „Protejarea oamenilor e prioritatea noastră”
Persoana care a făcut sesizarea a relatat faptul că, în timp ce se afla în grădină, şi-a făcut apariţia un urs care ulterior a fost îndepărtat spre o zonă forestieră de către câţiva câini, a transmis IJJ.

Apelantul le-a spus autorităţilor faptul că animalul sălbatic era agitat şi agresiv.

La faţa locului, s-a constituit o echipă de intervenţie formată din viceprimarul localităţii, paznicul de vânătoare şi medicul veterinar, luându-se decizia ca exemplarul de urs să fie recoltat

Citeşte şi: Ro-alert în cascadă: 14 apeluri avertizează în legătură cu prezenţa urşilor în Harghita