Robert Cazanciuc a fost primul politician care a depus o coroană la 5 ani de la incendiul din Colectiv

Robert Cazanciuc a sosit de dimineață să depună o coroană pentru victemele de la Colectiv. Senatorul PSD a declarat că speră că poporul român a învățat ceva din această strategie și dorește să se afle adevărul în acest accident cumplit.

RomaniaTV.net
30 oct. 2020, 07:27
Robert Cazanciuc a fost primul politician care a depus o coroană la 5 ani de la incendiul din Colectiv

La cinci ani de la tragedia din Colectiv, mai mulţi politicieni sunt aşteptaţi să aducă un omagiu victimelor incendiului, preşedintele Klaus Iohannis depunând deja o coroană în faţa clubului, vineri, la ora 9.

Primul care a ajuns la locul tragediei a fost senatorul PSD Robert Cazanciuc, care a ajuns în jurul orei 8, vizibil afectat.

„Fără cuvinte, ce pot să spun după atâția ani de zile? Este o tragedie, sper să fi învăţat noi, ca popor, ceva din durerea părinților, din tragedia acestor copii.

Nu știu dacă timpul poate rezolva ceva, singura mea speranţă este să se fi învăţat ceva din această lecţie. Sper să se afle adevărul şi sper ca suferința, într-un fel sau altul, să le fie alinată.”, a spus Cazanciuc pentru România TV.

Şi Klaus Iohannis a aprins o candelă şi s-a recules câteva momente în faţa altarului improvizat în faţa clubului în memoria victimelor incendiului din 30 octombrie 2015.

Iohannis a anunţat zilele trecute că va promulga vineri legea privind acordarea de tratament medical pe toată durata vieţii supravieţuitorilor tragediei de la Colectiv.

„Cu siguranţă că lucrurile s-au schimbat şi am învăţat ceva, cel puţin politicienii mai responsabili au învăţat ceva de aici. Vineri se împlinesc cinci ani de la tragedia de la Colectiv şi exact vineri, când se împlinesc cinci ani, voi promulga legea care permite extinderea perioadei pentru cei care au avut de suferit”, a declarat miercuri preşedintele, într-o conferinţă de presă, la Palatul Cotroceni.

Citeşte şi: Cinci ani de la tragedia de la Colectiv. Justiţia încă nu a găsit niciun vinovat