Robert Cazanciuc, despre stadiul proiectelor lui Tudorel Toader: La doi ani de mandat, mi se pare destul de puţin

Robert Cazanciuc, preşedintele Comisiei juridice din Senat, a declarat că, din punct de vedere al mai multor social-democraţi, ministrul Tudorel Toader nu îşi îndeplineşte angajamentele din programul de guvernare. El a spus că, în perioada următoare, PSD va lua o decizie politică în acest sens.

RomaniaTV.net
16 apr. 2019, 11:12
Robert Cazanciuc, despre stadiul proiectelor lui Tudorel Toader: La doi ani de mandat, mi se pare destul de puţin

„Din punctul de vedere al mai multor colegi, nu îşi face angajamentele din programul de guvernare. Dar asta o să vedem în perioada următoare, ceea ce va decide la nivel politic partidul, dacă îl va susţine în continuare sau nu pe domnul Toader. Dacă ne uităm în programul de guvernare, o să vedem că sunt destul de puţine puncte îndeplinite. La doi ani de mandat, mi se pare destul de puţin”, a afirmat Cazanciuc, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă va fi propus pentru funcţia de ministru al Justiţiei, Cazanciuc a spus: „Nu am avut cu nimeni o discuţie în acest sens. Deocamdată, avem un ministru al Justiţiei. Dacă îşi face sau nu treaba este o altă discuţie. (…) Nu s-a pus problema la nivelul partidului, din câte ştiu eu, ca o anumită persoană să vină în locul domnului Toader. Domnul Toader este încă acolo şi, dacă nu va mai fi, o să vedem atunci ce se va întâmpla”.

El a reamintit că la dezbaterea în plenul Senatului a moţiunii simple pe Justiţie social-democraţii vor vota „potrivit conştiinţei fiecăruia”. „Şi eu la fel”, a precizat Cazanciuc.

PSD pregăteşte schimbarea ministrului Justiţiei. Surse politice citate de România TV susţin că pe masa CEx-ului se va propune întâi remanierea ministrului Justiţiei şi, în cazul în care această variantă nu este acceptată, se va propune restructurarea Guvernului. Varianta restructurării, care presupune vot în Parlament, urmăreşte evitarea preşedintelui Klaus Iohannis în această decizie. Întrebat despre acest scenariu, ministrul Tudorel Toader a declarat că nu a fost invitat la şedinţa CEx PSD de miercuri.