Robert Cazanciuc, mesaj către ministrul Afacerilor Interne şi Justiţiei: „Nu daţi foc ţării folosind clanurile interlope”

Robert Cazanciuc, preşedintele interimar al Senatului, recomandată miniştrilor Justiţiei şi de Interne să vină în Parlament cu o analiză despre riscuri şi ameninţări, cu politici publice pornind "de la zonele vulnerabile ale societăţii", cu legi care îi protejează pe români.

RomaniaTV.net
07 aug. 2020, 19:40
Robert Cazanciuc, mesaj către ministrul Afacerilor Interne şi Justiţiei: „Nu daţi foc ţării folosind clanurile interlope”

„Doreşte ministrul Justiţiei să-i ia locul ministrului de Interne? Observ de ceva vreme că ar exista o intenţie… O posibilă explicaţie ar fi legată de ‘succesurile’ ministrului Predoiu în eliminarea ‘fricilor’ care încă ţin România în afara spaţiului Schengen. O alta ar fi dorinţa să meargă personal la fruntariile ţării să ridice cu mâna lui bariera MCV, mândru că românii sunt astăzi trataţi de la egal la egal în Europa. Acest lucru nu ar fi fost posibil, în lumea sa imaginară, fără eradicarea corupţiei din ultimul an de guvernare penelistă şi triumful statului sau de drept. (…) Băieţi, nu daţi foc ţării folosind clanurile interlope şi semănând panica în rândul populaţiei pentru a justifica tot felul de iniţiative normative, ci, dacă aveţi un dram de patriotism, fiţi oneşti şi veniţi în Parlament cu o analiză naţională de riscuri şi ameninţări, cu politici publice pornind de la zonele vulnerabile ale societăţii, cu legi care îi protejează cu adevărat pe români!”, a scris vineri Cazanciuc pe Facebook.

Citeşte şi: Robert Cazanciuc cere dizolvarea PSD Ilfov. „E singura soluţie. A ajuns o organizaţie mai mică decât are potenţial judeţul”

Preşedintele interimar al Senatului le atrage atenţia celor doi miniştri cu privire la faptul că ţinutul la sertar al unor date relevante despre fenomenul crimei organizatenu are cum să îi ţină parte poporului.

„Ce modificări ale legilor justiţiei din ultimii 2-3 ani v-au împiedicat să propuneţi măsuri care să combată proliferarea clanurilor interlope? V-a împiedicat cumva avizul CSM la numirea procurorilor şefi? Ce s-a întâmplat cu cei 290 de ofiţeri adăugaţi schemei DIICOT printr-o lege promovata de PSD? Au fost trimişi să penetreze clanurile interlope? Au fost trimişi la specializare în SUA, Israel, Marea Britanie, Olanda pentru a învăţa să investigheze mai bine cine şi cum finanţează clanurile interlope, traficul de persoane, traficul de droguri? Este cumva funcţional sediul DIICOT alocat în guvernarea PSD? Nu vă e teamă de patrioţii din umbră care, la un moment dat, se vor sătura să muncească în gol şi vor spune public adevăratele mize ale prea deselor scandaluri cu interlopii, din ultima perioadă?”, a adăugat Cazanciuc.