Robert MTK a fost plasat sub control judiciar, după ce a înșelat sute de oameni cu fonduri europene

Robert Matache, cunoscut pe TikTok drept Robert MTK, a fost reținut de procurori în urma acuzațiilor de înșelăciune, după ce a indus în eroare mai multe persoane, angajându-se să le ofere asistență în diverse proiecte cu scopul de a obține finanțări europene. Oamenii legii au decis să fie plasat sub control judiciar.

29 nov. 2023, 14:13
Robert MTK a fost plasat sub control judiciar, după ce a înșelat sute de oameni cu fonduri europene
Robert MTK a fost săltat de polițiști. Influencerul de pe TikTok ar fi păcălit sute de persoane cu fonduri europene

Robert MTK, împreună cu partenerii săi, a fost reținut de autorități și apoi plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Toți sunt acuzați de fraudă, după ce ar fi cerut diverse sume de bani pentru a furniza sfaturi de accesare de fonduri europene.

Citește și: Cum a devenit viral pe TikTok un bătrân în vârstă de 96 de ani. Mesajul său a cutremurat mii de tineri: „Fără regrete până la sfârşit!” VIDEO

Robert MTK, plasat sub control judiciar

Polițiștii din București l-au reținut pe Robert Matache, cunoscut pe TikTok drept Robert MTK, fiind acuzat de fraudă. Conform declarațiilor autorităților, individul deținea funcția de administrator al unei firme de consultanță, având responsabilitatea de a asista oamenii în elaborarea și depunerea proiectelor pentru a accesa fonduri europene. Cu toate acestea, Robert Matache lua avansurile financiare, dar ulterior nu respecta angajamentele făcute față de clienți.

În timpul perchezițiilor, autoritățile au descoperit peste 500 de contracte încheiate de Robert Matache cu alți indivizi, oferind servicii de consultanță pentru redactarea proiectelor. După 24 de ore petrecute în detenție, tânărul a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Robert MTK a promovat firma sa de consultanță în domeniul fondurilor europene pe platformele online timp îndelungat. TikTok-erul și partenerii săi au fost arestați de autorități în urma plângerilor depuse de 28 de clienți care au fost victimele unei scheme de înșelăciune. Oamenii înșelați de Robert MTK au plătit sume cuprinse între 500 și 14.000 de lei pentru a beneficia de serviciile lui Robert Matache în obținerea fondurilor europene destinate afacerilor lor. După ce banii erau transferați în conturile firmei, Robert MTK dispărea fără a mai răspunde la apelurile victimelor.

La începutul anului trecut, conform datelor de la AFIR, societatea influencerului a depus doar 64 de proiecte prin programul PNDR. Tânărul recunoștea la acea vreme că întâmpina probleme cu unii clienți, dar nu a putut spune și ce soluții are pentru a le rezolva.

„Îmi dau seama că unii clienți sunt foarte nemulțumiți, și eu în locul lor aș fi la fel de nemulţumit. Îi înțeleg, dar ei nu au înțeles în ce se bagă. Îmi dau seama că aș fi putut face un proces de educare cu toți clienții”, declara la acea vreme Robert Matache.

Citește și: Vali Spaidăr, cel mai viral român de pe TikTok, rupe tăcerea! Cum a ajuns să facă zeci de mii de euro pe lună: „Sunt mai ochios”