Robert Negoiţă cere Primăriei Capitalei să-i transfere sălile de sport nefinalizate din Sectorul 3: Ori le finalizaţi, ori le transferaţi! Aceşti copii au nevoie de săli de sport

Mii de elevi de la șase școli din Sectorul 3 fac orele de sport în clase. Școlile lor nu fuseseră doate cu săli de sport, dar au avut măcar terenuri in aer liber. Acum patru ani, Primăria Generală a început să amenajeze săli la aceste școli, însă din 2020 șantierele sunt lăsate de izbeliște, în paragină. Primăria Sectorului 3 vrea să preia aceste șantiere de la municipalitate și să termine lucrările, însă lunile trec fără niciun răspuns.

09 mai 2022, 16:40

Școala Generală 92 nu are o sala de sport propriu-zisă. Ar fi putat avea, dar lucrările începute în 2018 nu au fost finalizate nici acum. Elevii fac sport într-o sală de clasa improvizată.

„În acest moment sala de sport este o ruină. Constructia a început din 2018, iar din 2020 lucrarile s-au sistat. Primaria a strans toate utilajele si de mai bine de 3 ani nu se intampla nimic”, a declarat prof. Irina Chiriac – Director la Școala Generală 92.

Citeşte şi: Parcurile şi terenurile de sport în aer liber din Sectorul 3, luate cu asalt de bucureşteni după pandemie

Şi după ce că nu au sală de sport, elevii Școlii Generale nu mai pot face orele de sport nici afară, în aer liber, chiar dacă vremea s-a încălzit. Construcţia sălii de sport este pe locul fostului teren de sport.

„Acum nu mai avem nici curte, nici sala, ci doar un mic teren unde se fac simultan trei ore”, mai explică directorul şcolii 92.

Citeşte şi: Robert Negoiţă: „Este nevoie să ducem locuinţele în zonele de margine pentru a reduce presiunea pe centrul oraşului”

Altă școală din Sectorul 3, aceeași situație. „Constructia a inceput in 2018 pe un proiect al PMB. Din pacate, de la inceputul anului trecut lucrarile au fost sistate. Am sacrificat terenul pentru sala de sport si asteptam finalizarea ei. Avem si gradiniţă alaturi, avem si club sportiv”, a declarat prof. Elena Petrescu, Director Școala Generală 199.

La fel și la alte patru unități: Școala Generală 75 Leonardo da Vinci, Școala Generală 112, Școala Generală Benjamin Franklin și Școala Generală 67.

Singura soluție ar fi de la Primăria Sectorului 3 care este dispusă să preia și chiar a cerut în administrare aceste șantiere pentru a le finaliza.

„De ani de zile cerem această sală de sport să fie transferată către Primăria Sectorului 3 pentru a o finaliza, pentru a avea copiii unde să-şi facă orele de sport.

Şi nu reuşim pentru că primăria Capitalei nu este în stare să transmită aceste săli de sport, pentru că aceasta este singura, să fie transferate către Primăria Sector 3 pentru a fi finalizate. Haideţi să strângem semnaturi, haideţi să-i convingem pe cei de la Primaria Generală, pe primarul general că aceste demers este corect. Este absolut necesar să finalizăm această sală. Ori o finalizează, ori o transferă către noi pentru a fi finalizată pentru că aceşti copii au nevoie de săli de sport”, a declarat Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3.