Robert Negoiţă, despre faptul că a fost învinovăţit de Gabriela Firea pentru pierderea Primăriei Capitalei: Nu am mâncat procentele nimănui

Robert Negoiţă a vorbit despre acuzaţiile Gabrielei Firea după ce aceasta a pierdut Primăria Capitalei. Primarul Sectorului 3 a spus că Firea i-a blocat de nenumărate ori proiectele.

27 iun. 2021, 22:15
Robert Negoiţă, despre faptul că a fost învinovăţit de Gabriela Firea pentru pierderea Primăriei Capitalei: Nu am mâncat procentele nimănui

Robert Negoiţă a comentat acuzaţiile de trădare ale Gabrielei Firea, după ce aceasta a pierdut scaunul de la Primăria Capitalei.

Robert Negoiţă: Mi-am propus să trag la o căruța în care cred

Reamintim că Gabriela Firea a declarat după ce a pierdut Primăria Capitalei că dacă primarul Sectorului 3 nu ar fi tradat și nu și-ar fi retras sprijnul, victoria era garantă pentru ea și PSD.

„Se vede pe mine că am mâncat procente? Nu am mâncat procentele nimănui. Eu sunt sincer cu mine și mi-am propus să trag la o căruța în care cred. (…) E dificil să comentez aici o declarație pe care într-o oarecare măsură o conisder nereală, dar ce vă pot spune este că eu am muncit mult să ajung aici. Am ajuns într-o zonă în care nu-mi permit să lupt decât în obiective în care cred. Dacă mi se propune ceva în care nu cred, nu mă angajez”, a declarat primarul Sectorului 3 la Digi 24.

Citeşte şi FOTO Întâlnire de taină a liderilor PSD cu Robert Negoiță

Edilul a mai precizat că Gabriela Firea i-a blocat multe proiecte pe vremea când conducea Primăria Capitalei.

„Am fost blocat în multe proiecte, sub conducerea fostului primar general. Nu ni s-a spus că proiectele nu-s bune, pur si simplu eram blocat. Nu e admisibil ca pentru un pod pe care-l consider foarte necesar să dureze un an autorizarea. Am stat cu piedici puse de la primaria Capitalei. E regretabil. L-am inaugurat de un an și ceva, dar acest pod nici azi nu e recepționat, deși am așteptat un an autorizația (…).

Eu n-am simțit ca ar avea doamna Firea o problemă persoanală cu mine. Nu cred că a fost o chestiune de rea-credință din partea ei. Noi am avut o relație bună, o respect, o consider un bun comunicator și de multe ori mi-a făcut impresia ca e om de echipă. Dar o spun foarte sincer, cred că de fapt nu conducea ea acea instituție.

N-a fost o chestiune personală, ci pur și simplu așa se întâmplau lucrurile pentru că așa se întâmplau ele. (…) Eu sunt un om sincer, dar nu pot să intru în toate subiectele. Am propria percepție despre cum s-au întâmplat lucrurile, Firea n-a făcut mare lucru decât că n-a gestionat ea așa cum și-a propus Primăria (…) Înainte să piardă ea Primăria, am avut feedback pe cale instituțională, știau și angajații, că exista un anumit blocaj. După ce a pierdut Primăria, a urmat o oarecare normalitate, lucrurile au început să își revină, blocajele să dispară. (…) Aștept să văd cum evoluează lucrurile în viitor”, a declarat primarul sectorului 3.

Întrebat dacă se întoarce în PSD, Negoiță a spus că deocamdată n-a mai fost invitat.

„Am avut discuții cu președintele pe această temă, cu prim-vicepreședintele. Am spus inițial că mă voi întoarce dacă PSD nu va intra la Guvernare și se va reforma. Pentru că un partid nu poate să se reformeze la Guvernare. Apoi ei nu au mai spus nimic. Dar eu nu mă grăbesc. Am discuții și cu alte partide (…)”, a mai precizat Negoiță.

Citeşte şi Robert Negoiţă ar putea reveni în PSD. Anunţul făcut de Marcel Ciolacu: Este colegul meu, prietenul meu, dar ne asumăm decizii!