Robert Negoiţă explică de ce a refuzat să o mai susţină pe Gabriela Firea pentru un nou mandat de primar general şi cum l-a refuzat Clotilde Armand în criza gunoaielor

Robert Negoiţă a explicat de ce nu a mai susţinut-o la alegerile locale pen Gabriela Firea pentru un nou mandat de primar general al Capitalei.

26 iun. 2021, 15:47
Robert Negoiţă explică de ce a refuzat să o mai susţină pe Gabriela Firea pentru un nou mandat de primar general şi cum l-a refuzat Clotilde Armand în criza gunoaielor
Robert Negoiţă explică de ce a refuzat să o mai susţină pe Gabriela Firea pentru un nou mandat de primar general al Capitalei

Robert Negoiţă explică de ce a refuzat să o mai susţină pe Gabriela Firea pentru un nou mandat de primar general al Capitalei.

Robert Negoiţă: Am fost blocat foarte tare în multe proiecte, de Primăria Generală sub conducerea fostului primar general

„Pot să vă spun cât de poate de direct şi deschis că am muncit mult să ajung aici, mult şi foarte serios, cu eforturi, şi cred că am ajuns într-o zonă în care nu îmi permit să fac decât… să lupt decât pentru obiective în care cred. Atunci când mi se propun obiective în care eu nu cred, nu mă angajez. (…) Am fost blocat foarte tare în multe proiecte, de Primăria Generală sub conducerea fostului primar general. Nu mi s-a spus niciodată că nu sunt susţinut că proiectele nu sunt bune. Pur şi simplu era blocat”, a declarat primarul sectorului 3 la Digi24.

Edilul a mai precizat că nu a „simţit” că Gabriela Firea ar avea o problemă personală cu persoana sa, însă a avut „percepţia” că Gabriela Firea nu conducea, de fapt, Primăria Capitalei.

„A trecut ceva timp de atunci şi putem privi înapoi raţional şi cât se poate de realist. Da, am avut o relaţie foarte bună cu doamna Gabi Firea, foarte bună,  o respect în continuare ca om, am respectat-o şi o respect ca om, este un foarte bun comunicator, de multe ori mi-a făcut senzaţia că e om de echipă. A avut toată susţinerea mea atunci când a candidat pentru prima dată, dar vă spun cât se poate de direct şi de deschis, mi-a creat această percepţie că, de fapt, nu conduce acea instituţie şi că nu a fost o chestiune personală, ci pur şi simplu lucrurile de întâmplau că aşa se întâmplau ele.

Înainte să piardă doamna Firea, relaţia Primărie – Sector 3, instituţională,  colegii pe care îi am în Primărie şi care relaţionează, inevitabil, cu cei din Primăria Generală, mi-au comunicat acest feedback şi anume că relaţiile erau pur şi simplu îngheţate între Primăria de sector 3 şi Primăria Generală. După ce doamna Firea a pierdut alegerile a urmat o perioadă în care lucrurile au intrat într-o oarecare normalitate, iar lucrurile au început încet-încet să-şi revină, blocajele să reapară.

Într-adevăr, mulţi directori care au fost şi care au fost puşi într-un anumit fel, de către anumite conjuncturi şi anumite grupuri în continuare sunt acolo. Că mai răspund altor comenzi decât celor normale şi anume de la conducătorul instituţiei, e o chestiune greu de spus din perspectiva mea, cel puţin nu pot să mă pronunţ în acest moment”, a mai precizat primarul sectorului 3.

Citeşte şi Robert Negoiţă ar putea reveni în PSD. Anunţul făcut de Marcel Ciolacu: Este colegul meu, prietenul meu, dar ne asumăm decizii!

Edilul din sectorul 3, despre relaţia cu Nicuşor Dan

„Ştiţi cum funcţionează instituţiile: de multe ori, colaborarea între noi nu este la nivelul la care nu ne-am dori, la care ar trebui să funcţioneze, la un nivel măcar de avarie. Din nefericire, şi o spun cu mult regret. Trebuie să lucrăm, să o îmbunătăţim. Lucrăm la chestiunea asta, chiar ieri, pentru prima dată, am avut o întâlnire cu domnul primar general şi am stabilit că peste o săptămână ne reîntâlnim pentru un follow-up şi am speranţe că lucrurile vor începe să se mişte într-o direcţie bună.

Mai ales că, trebuie să înţelegem lucrul ăsta, este un primar la primul mandat, primele opt luni, dacă nu mă înşel, sunt cam opt luni de când a devenit primar general, şi are nevoie de ceva timp pentru a înţelege şi a stăpâni totuşi, a conduce efectiv acea instituţie”, a declarat Negoiţă.

Citeşte şi Robert Negoiţă, atac dur la adresa Gabrielei Firea: M-am săturat să fiu oprit de cetăţeni care îmi reproşează că nu au apă caldă

Robert Negoiţă susţine că a sunat-o pe Clotilde Armand pentru a ajuta în criza gunoiului din Secorul 1

Primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, afirmă că în urmă cu aproximativ două luni, a încercat să o contacteze telefonic pe Clotilde Armand, pentru a oferi sprijinul Primăriei Sectorului 3 în criza privind gestionarea deşeurilor, însă aceasta nu ar fi răspuns la telefon. „Noi de la sectorul 3 ne exprimăm disponibilitatea de a sprijini sectorul 1 să scape de gunoiul de pe stradă. Avem capacitatea să o facem”, a afirmat Robert Negoiţă.

Edilul a explicat că primăria pe care o conduce a renunţat de peste doi ani şi jumătate la contractele cu firme de salubritate, curăţenia fiind asigurată de către angajaţii administraţiei locale. El susţine că „nu a fost deloc uşor” ca Primăria să renunţe la contractul cu firma de salubritate şi să facă singură acest serviciu, având cel mai mic buget pentru salubritate dintre toate sectoarele capitalei.
„Doamna primar nu m-a sunat, pot să vă spun că eu am sunat-o pe doamna primar, doamna Armand, pentru că am vrut să-mi ofer sprijinul. Deci chiar am vrut să o ajutăm, să-i trimit gunoierii din sectorul 3 să ridice gunoiul din sectorul 1. Acum vreo două luni de zile am sunat-o, când erau probleme grave şi când au venit colegii de la salubritate: Hai, măi trimitem câteva maşini, câteva gunoiere să ţinem situaţia sub control. Nu mi-a răspuns la telefon, dar dacă se uită la emisiunea asta, noi de la sectorul 3 ne exprimăm disponibilitatea de a sprijini sectorul 1 să scape de gunoiul de pe stradă. Avem capacitatea să o facem”, a afirmat Robert Negoiţă sâmbătă, la Digi 24, întrebat dacă  a fost sunat de către primarul sectorului 1 pentru a fi consultat în problema salubrităţii.

Robert Negoiţă a menţionat că taxa de gunoi în sectorul pe care îl conduce este zero.


loading...
Partenerii noștri