EXCLUSIV | Robert Negoiță, ignorat de Nicușor Dan. Primarul Capitalei a fost sunat în direct, însă nu a răspuns: ”E trist! Nu există așa ceva”

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a fost invitat în platoul Romania TV, alături de Victor Ciutacu, acolo unde a vorbit despre mai multe subiecte, printre care și de subiectul Nicușor Dan, primarul despre care spune că nu vrea să îi răspundă la apeluri pentru a rezolva anumite probleme din Capitală.

07 dec. 2023, 18:59
EXCLUSIV | Robert Negoiță, ignorat de Nicușor Dan. Primarul Capitalei a fost sunat în direct, însă nu a răspuns: ”E trist! Nu există așa ceva”

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a fost invitat în platoul România TV, acolo unde a mărturisit faptul că are câteva proiecte în plan, însă nu le poate pune în aplicare pentru că există anumite ”piedici”.

Citește și Burse olimpici 2023. Primarul Negoiţă a premiat cu 180.000 de lei elevii cu coroniţă din Sectorul 3

Întrebat dacă din punctul lui de vedere este necesar că Bucureștiul să aibă 7 primării, Robert Negoiță a răspuns:

„Da, dar cu atribuții diferite, acea variantă în care ar trebui să desființăm sectoare, vedem și noi ce e în stare să facă Primăria Generală. Cred că sectoarele sunt foarte utile pe descentralizare. Adică să ducem decizia mai aproape de cetățean.

S-ar putea face o umbrelă metropolitană, azi Bucureștiul e dependent de Ilfov și Ilfov de București, ele nu au cum să funcționeze decât împreună. O structură metropolitană care să se ocupe de transportul în comun, să avem o zonă coerentă”.

Printre altele, primarul Sectorului 3 a precizat faptul că de ceva vreme încearcă să dezvolte un proiect la care deja s-a lucrat, și anume, să construiască pe un teren o școală, grădiniță și o creșă, însă este nevoie de aprobarea Primăriei Generale.

”Am făcut plângere”

Robert Negoiță spune că Primăria Capitalei nici măcar nu a pus proiectul pe ordinea de zi. Ca atare, primarul Sectorului 3 l-a sunat în direct pe Nicușor Dan pentru a demonstra prezentatorului, Victor Ciutacu, dar și telespectatorilor, faptul că nu i se răspunde la telefon sub nicio formă.

Citește și Robert Negoiță, în război cu Nicușor Dan. A anunțat că face demersuri pentru recuperarea terenului retrocedat din parcul IOR

„Există bani europeni pentru școli și grădinițe, noi în zona centrală avem un teren liber, aproape două hectare, unde avem un proiect gata, ”Creșă, grădiniță scoală”, l-am cerut Primăriei Generale să ni-l dea nouă cu destinația de ”Creșă, grădiniță, școală”, nu l-au pus nici pe ordinea de zi! Înțelegeți?

În centrul Bucureștiul ar trebui restricționată circulația, noi avem autorizație de construcție, nu ne lasă să le facem! Fiind în administrarea Primăriei Generale trebuie să ne dea predare de amplasament, de 4 ani de zile ne rugăm de dânșii.

Prima dată mi-au spus că nu recunosc autorizația. Am făcut plângere prealabilă către Primăria Generală, ne-au răspuns cei de la Urbanism, PUZUL e blocat pe masa primarului general. Vreți să îl sun acum pe Nicușor Dan? Nu îmi răspunde”, a continuat Negoiță.

„La o discuție cu dânsul și eu am venit cu trei echipe pentru că nu ai cum să gestionezi, Nicușor Dan a venit singur cu un caiețel. Am avut niște discuții, am stabilit niște lucruri, după care nu doar că nu am stabilit nimic, nu a mai răspuns la nimic.

Nu a mai existat nimic, vă spun cu un mare regret. Eu atunci am fost în parc și l-am abordat după ce și-a terminat conferința de presă. Și-a spus tot ce a avut de spus, l-am întrebat la final când ne vedem, nu a vrut să stea de vorbă. Ceea ce e trist, nu există așa ceva”, a continuat Robert Negoiță.