Robert Turcescu: Firma de brokeraj a lui Sima nu era FNI sau Caritas VIDEO

Jurnalistul Robert Turcescu a declarat, la România TV, că a fost abordat de către brokerul Cristian Sima pentru încheierea unui cont discreţionar de investiţii, însă l-a refuzat în câteva rânduri şi a precizat că firma brokerului nu făcea nimic ilegal. Declaraţia vine ca urmare a unei scrisori a brokerului dispărut în care este menţionat şi numele lui Turcescu.

RomaniaTV.net
12 oct. 2012, 09:26
Robert Turcescu: Firma de brokeraj a lui Sima nu era FNI sau Caritas VIDEO

„Am vizitat sediul firmei sale (WBS, n.r.) împreună cu Marie Rose Mocioniţa. Era o casă boierească renovată, cu oameni care se uitau tot timpul la ce se întâmpla pe bursele din lume. Îţi lua ochii toată povestea asta. El ne-a povestit ce bani se pot face pe bursă. La final, ne-a dat nişte contracte de investitor. Eu nu sunt chiar profan, am luat contractele acasă, le-am citit şi mi-am dat seama că era ceva… Era vorba de oferirea unui cont discreţionar: îi dădeai banii pe mână, iar el îi investea. Apoi i-am spus că mi se pare cam riscant. Asta se întâmpla acum 5-6 ani. El m-a mai sunat de vreo câteva ori, dar l-am tot refuzat sub diverse pretexte. O dată i-am spus că mi-am luat maşină nouă şi nu am bani de investit.

Firma de brokeraj a lui Cristian Sima nu făcea nimic ilegal. Nu era FNI, nu era Caritas. Oamenii au semnat un contract prin care şi-au asumat nişte riscuri. Dacă au crezut că le creşte profitul într-o zi cât altora în trei, înseamnă că au fost nişte imbecili. Nu mai plângeţi de milă că unii şi-au pierdut banii. Asemenea lucruri se întâmplă în capitalism. Oamenii ăştia au pierdut pentru că au fost nişte tâmpiţi: fie nu s-au interesat cum le sunt investiţi banii, fie s-au lăcomit. Sunt nişte inşi care ştiau în ce şi-au băgat banii şi ce risc şi-au asumat”, a declarat Robert Turcescu la România TV.

Cristian Sima a fost monitorizat de Poliţie timp de şapte luni înainte de plecarea din ţară

Fostul director al Bursei din Sibiu şi patronul WBS Romania şi WBS Holding, Cristian Sima, a dispărut în urmă cu mai bine de zece zile. Potrivit unor informaţii apărute în presa, printre clienţii păgubiţi de către Cristian Sima s-ar afla fostul ministru Daniel Dăianu, Marie Rose Mociorniţa şi designerul Irina Schrotter.

Citeşte şi:

Marie Rose Mociorniţă: Cristian Sima este o hahaleră. Nu am ce căuta pe lista lui

Irina Schrotter: Explicaţiile lui Sima ne oferă o radiografie a situaţiei

Daniel Dăianu, despre presupusele scrisori ale lui Sima