Roboți – cât de importanți sunt pentru automatizare?

Statisticile arată că afacerile automatizate cu ajutorul roboților sunt mai eficiente şi mai productive,

27 mai 2021, 15:27
Roboți – cât de importanți sunt pentru automatizare?

Introducerea de roboți în circuit a devenit o necesitate. Statisticile arată că afacerile automatizate cu ajutorul roboților sunt mai eficiente şi mai productive, au randament mai bun şi reușesc să satisfacă necesităţile clienţilor în timp mult mai scurt.

În contextul în care competitivitatea este crescută şi cererile de realizare a sarcinilor în timp scurt sunt numeroase utilizarea de roboți a devenit un must-have.

Roboți – care sunt afacerile care se dezvolta cu ajutorul lor?

Aria de utilizare a roboților este foarte răspândită. Aceștia au devenit prezențe uzuale în sectoare precum farmacie, vopsitorie, industria chimică, procesare, manipulare şi nu numai. Sunt folosiți, deja de ceva vreme, în fabricile auto pentru operațiunile ce presupun realizarea de sarcini repetitive dar precise. Sunt indispensabili în sectoarele ce necesită precizie, însă au devenit activi şi în domeniile ce necesită manipulare de obiecte şi sortare.

Roboţi, practic, au devenit colaboratorii de bază în numeroase nişe. Sunt programați să îndeplinească un număr variat de sarcini şi datorită modului de lucru reușesc să preia sarcinile anoase, plictisitoare, altădată realizate de oameni şi să le execute perfect.

Aceștia cresc productivitatea în sectoarele ce presupun ambalare, dozare, finisare, în domeniile de manipulare şi îndepărtare de material dar şi în domeniile de ce necesită control riguros al calității.

Roboți

De ce roboți?

Față de oamenii ce trebuie menajați privind programul, acestea sunt neobosiţi. Roboții pot fi programați să lucreze non stop, şi datorită construcției şi programelor speciale reușesc să îndeplinească sarcinile perfect, fără oprire. Aceste componente nu sunt doar mașinării care îndeplinesc taskurile plictisitoare pentru oameni, dar sunt instrumente ce fac ca automatizarea să fie flexibilă prietenoasă.

Mulți tind să creadă că includerea roboților în fluxul de lucru va duce la o creștere a ratei de șomaj. Specialiştii în statistici şi dezvoltare neagă acest aspect, şi susțin că roboții pot prelua sarcinile neproductive pentru oameni, şi că resursa umană poate fi redirecţionată în alte zone productive, transformând întregul proces în unul eficient.