Robotul inteligent Ballie poate controla dispozitivele Smart Home

Compania Samsung l-a prezentat pe Ballie, robotul inteligent inspirat din Star Wars. Robotul poate controla dispozitivele Smart Home, informează descoperă.ro.

RomaniaTV.net
09 ian. 2020, 20:25
Robotul inteligent Ballie poate controla dispozitivele Smart Home

Samsung crede că „roboţii casnici” au un viitor şi tocmai de aceea o atenţie deosebită a fost acordată lui Ballie, un robot care are dimensiunile unei mingi de tenis. Ballie poate controla automat toate dispozitivele inteligente din casă şi poate reacţiona inteligent la diverse situaţii care au loc în jurul lui. Se crede că robotul a fost inspirat probabil de BB-8, robotul de forma unei mingi din Star Wars.

Ballie este autonom. Poate naviga singur prin casă şi poate urmări persoanele atunci când este chemat. Ballie dispune de o cameră, care îi permite să identifice persoanele, animalele şi obiectele din casă şi motoare care îi permit deplasarea în orice direcţie. De asemenea, dispune şi de difuzoare, astfel încât poate oferi răspunsuri la fiecare comandă în parte. De atlfel, Ballie este echipat cu microfoane, pentru a putea prelua comenzi vocale, dar şi pentru a înregistra video cu sunet.

 

Citeşte şi: Fratele unui vestit traficant de droguri a lansat un smartphone pliabil. Roberto Escobar vrea să concureze Apple