Roger Federer a depăşit un record a lui Ilie Năstase

Tenismanul elveţian Roger Federer (30 de ani) a devenit duminică seară cel mai în vârstă câştigător al Turneului Campionilor, depăşind recordul românului Ilie Năstase, care avea 29 de ani când a câştigat competiţia, în 1975.

RomaniaTV.net
28 nov. 2011, 18:01
Roger Federer a depăşit un record a lui Ilie Năstase

Federer, care a obţinut în acest sezon 64 de victorii, a înregistrat la Londra al şaselea său succes în ultimul act al Turneului Campionilor în şapte finale jucate, fiind învins doar în cea din 2005, de David Nalbandian, informează atpworldtour.com.

„Este un sentiment special. Acum este în sfârşit realitate faptul că am reuşit să câştig de şase ori Turneul Campionilor. Este un sentiment extraordinar. Ştiu că este una dintre cele mai mari realizări ale mele”, a declarat Federer.

Tenismanul elveţian Roger Federer, cap de serie numărul 4, a câştigat duminică Turneul Campionilor de la Londra, după ce l-a învins, în finală, pe francezul Jo-Wilfried Tsonga, al şaselea favorit al competiţiei. Federer s-a impus, cu scorul de 6-3, 6-7 (6/8), 6-3, după două ore şi 19 minute.

Este pentru a şasea oară când Roger Federer a câştigat Turneul Campionilor, după victoriile din 2003, 2004, 2006, 2007 şi 2010. Astfel, Federer i-a depăşit pe Ivan Lendl şi Pete Sampras, care au câte cinci succese la Turneul Campionilor.