Roger Federer şi-a anunţat retragerea din tenis. Mesaj emoţionant de adio transmis de legendarul jucător VIDEO

Roger Federer, de 20 de ori campion în turneele de Grand Slam, se va retrage din tenisul profesionist la sfârşitul acestei luni, după participarea în Laver Cup, la Londra.

15 sept. 2022, 16:53
Roger Federer şi-a anunţat retragerea din tenis. Mesaj emoţionant de adio transmis de legendarul jucător VIDEO

Roger Federer va fi amintit în istoria tenisului ca fiind unul dintre cei mai mari jucători din toate timpurile. Elveţianul în vârstă de 41 de ani nu a mai jucat de la Wimbledon 2021, turneu după care a suferit o a treia operație la genunchi.

Mesajul pe care mi l-a transmis corpului meu în ultima vreme a fost clar”, a spus Federer, în mesajul video în care şi-a făcut publică retragerea. „Am jucat peste 1.500 de meciuri de-a lungul a 24 de ani. Acum trebuie să recunosc când este timpul să-mi închei cariera competitivă„.

Doar spaniolul Rafael Nadal, cu 22 de turnee majore câştigate, și sârbul Novak Djokovic, cu 21, au mai multe titluri masculine de Grand Slam, la simplu, decât Federer.

Citeşte şi Ion Țiriac, vedetă în presa britanică. „Mai bogat decât Federer, autointitulat playboy, iubește mașinile!”

Roger Federer și-a făcut debutul profesioninst în circuitul ATP la vârsta de 16 ani, în 1998, și a câștigat primul său titlu de Grand Slam la Wimbledon, în 2003.  Ultimul triumf al lui Federer într-un turneu de Grand Slam a avut loc la Australian Open 2018, când, la 36 de ani, a devenit al doilea cel mai în vârstă bărbat care a câștigat un titlu major la simplu. în era Open.

După ce a ajuns numărul 1 mondial pentru prima dată în 2004, el a petrecut 310 săptămâni ca lider al ATP Tour, un record care a fost doborât abia în februarie 2021, de Novak Djokovic.

Citeşte şi Specialiștii au decis: Novak Djokovic este cel mai bun jucător de tenis din istorie. Cum arată TOP 5 și pe ce loc se află Ilie Năstase

Este o decizie dulce-amăruie, pentru că îmi va lipsi tot ce mi-a oferit circuitul. Dar în acelaşi timp, sunt atât de multe de celebrat. Mă consider unul dintre cei mai norocoşi oameni de pe pământ. Mi s-a dat un talent special de a juca tenis şi am făcut asta la un nivel pe care nu mi l-am imaginat vreodată, mult mai mult timp decât aş fi crezut că este posibil”, a transmis Roger Federer, în mesajul său de adio.

El le-a mulţumit tuturor celor cu care a colaborat pe parcursul carierei şi celor pe care i-a întâlnit pe teren, dar şi fanilor. “Ultimii 24 de ani în circuit au fost o aventură incredibilă. Uneori am sentimentul că totul a trecut în 24 de ore, însă a fost totul şi atât de profund şi magic încât parcă am trăit deja o viaţă întreagă. Am avut norocul imens de a juca în faţa voastră în peste 40 de ţări. Am râs şi am plâns, am simţit bucurie şi durere şi mai presus de orice m-am simţit incredibil de viu. În călătoriile mele, am întâlnit mulţi oamaeni minunaţi cu care voi rămâne prieten pe viaţă.

Când a început iubirea mea pentru tenis, eram copil de mingi în oraşul meu natal, Basel. Mă uitam la jucători minunându-mă. Erau ca nişte uriaşi pentru mine şii am început să visez. Visul m-a făcut să muncesc mai mult şi am început să cred în mine. Succesul mi-aa adus încredere şi eram pe cale să încep cea mai extraordinară călătorie, care m-a adus până în această zi.

Vreau să vă mulţumesc tuturor din toată inima, tuturor celor din lume care au ajutat ca visul unui copil de mingi elveţian să devină realitate.

La final, către tenis: Te iubesc şii nu te voi părăsi niciodată”.