Roger Federer va juca ultimul meci al carierei, la dublu, alături de Rafael Nadal. Ce va face elveţianul după retragere

Roger Federer a anunţat că va juca ultimul meci al carierei, la dublu, cu Rafael Nadal, vineri, la Londra, în cadrul Laver Cup. Cei doi vor evolua contra americanilor Jack Sock şi Frances Tiafoe.

22 sept. 2022, 15:55
Roger Federer va juca ultimul meci al carierei, la dublu, alături de Rafael Nadal. Ce va face elveţianul după retragere

Roger Federer va juca ultimul meci al carierei, la dublu, alături de Rafael Nadal. „Mâine va fi ultimul meu meci în tenisul profesionist. Sunt onorat că voi juca la dublu avându-l ca partener pe Rafa Nadal”, a scris Roger Federer pe Facebook.

Citeşte şi: Roger Federer şi-a anunţat retragerea din tenis. Mesaj emoţionant de adio transmis de legendarul jucător VIDEO

Roger Federer, care ţi-a anunţat retragerea la vârsta de 41 de ani, a dezvăluit că este tentat de meseria de comentator TV pentru meciurile de tenis, dar și de intenția de a organiza întreceri amicale pretutindeni în lume, alături de jucătorii aleși de el. „Mi-ar face mare plăcere să continui să joc partide amicale. Încă am oportunitatea de a umple stadioane. Vreau să rămân în formă, iar pe lista priorităților mele vor rămâne antrenamentele, pentru că vreau să joc în meciuri demonstrative.  De fapt, m-am gândit deja la un turneu de amicale în următoarele șase luni, în care să joc cu jucători pe care îi voi alege personal. În afara terenului, nu aș fi crezut că voi spune asta vreodată, dar în urmă cu vreo șase luni m-am gândit, de nicăieri: „Ar fi ceva să comentez meciuri de tenis, cine știe?”. Soția mea mi-a spus: „Niciodată în viața ta, uită de asta”. Când acest gând mi-a venit în minte, m-am gândit: „Am înnebunit?”, a declarat Roger Federer.

Citeşte şi: Simona Halep, mesaj emoționant după anunțul de retragere al lui Roger Federer. Povestea uimitoare a primei întâlniri dintre cei doi: „Am înlemnit!”

„În ceea ce privește familia mea, ultimii ani au fost mai dificili pentru Mirka decât pentru mine. Nu se mai bucura urmărindu-mă jucând, cu toate problemele pe care le-am avut. Mi-a părut rău pentru ea. Trei din cei patru copii ai mei au plâns când le-am spus că mă retrag, dar ei mereu mi-au spus să mă retrag, ca să putem să mergem împreună la schi”, a mai spus Roger Federer.