Rohani îl insultă pe Trump: „Această Casă Albă suferă de tulburări mintale”

Preşedintele iranian Hassan Rohani a acuzat, marţi Statele Unite că mint în privinţa negocierilor cu Teheranul, după anunţul sancţiunilor americane împotriva şefului diplomaţiei iraniene Mohammad Javad Zarif.

25 iun. 2019, 09:07
Rohani îl insultă pe Trump: „Această Casă Albă suferă de tulburări mintale”

Rohani a pus în discuţie şi eficacitatea sancţiunilor financiare americane anunţate mai înainte împotriva ghidului suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei.

Rohani a afirmat despre Statele Unite că vor negocieri, dar că, în acelaşi timp, SUA caută să îl sancţioneze pe ministrul de Externe iranian. „Este evident că minţiţi!”, a izbucnit Rohani în cadrul unui colocviu medical la Teheran.

Cu câteva momente înainte, consilierul american pentru securitatea naţională, John Bolton a afirmat la Ierusalim că uşa rămâne deschisă pentru „negocieri veritabile” cu Teheranul. Dar preşedintele Trump acuză Iranul că încearcă să se doteze cu arme nucleare şi că este un „sponsor al terorismului”.

Citeşte şi Patru ţări fac apel la o soluţie diplomatică privind Iranul

SUA au anunţat, luni, noi sancţiuni împotriva Republicii islamice ce-l vizează pe Ali Khamenei şi pe opt generali ai comandamentului Gardiernilor Revoluţiei – arma ideologică a Iranului. „Sancţiuni, pentru ce?”, a întrebat Rohani, „pentru îngheţarea activelor Ghidului” iranian?… Dar liderii noştri nu sunt ca alţi lideri din celelalte ţări care au sume de miliarde în conturi în străinătate!”… Şi toate acestea pentru ca voi să impuneţi sancţiuni?…

„Această Casă Albă suferă de tulburări mintale. Nu ştie ce să mai facă”, a mai spus Rohani.