Roi de cutremure în Pacific. Trei seisme de peste 6,6 la interval de câteva minute

Fiji se află în aşa-numitul "Cerc de Foc al Pacificului", o regiune de pe Terra în care se produc multe cutremure de pământ şi există o activitate vulcanică intensă,

09 nov. 2022, 15:27
Roi de cutremure în Pacific. Trei seisme de peste 6,6 la interval de câteva minute

Trei cutremure care au avut magnitudini de peste 6,6 au fost înregistrate miercuri, în mai puţin de o oră, la sud de Insulele Fiji din Oceanul Pacific, fiecare dintre ele producându-se la o adâncime de aproximativ 600 de kilometri, au anunţat reprezentanţii Serviciului de Prospectare Geologică al Statelor Unite (USGS), relatează Reuters.

Nu a fost emisă o alertă de tsunami, a precizat Centrul de seismologie din Fiji prin intermediul unui comunicat publicat pe reţelele de socializare.

Cutremur puternic, resimţit în mai multe oraşe şi în capitală
Primul cutremur a avut magnitudinea 6,8 şi s-a produs în jurul orei 09:38 GMT, cel de-al doilea a avut magnitudinea 7 şi a avut loc 15 minute mai târziu, iar cel de-al treilea seism, a cărui magnitudine a fost 6,6, a fost înregistrat la ora 10:14 GMT, potrivit USGS.

Fiji se află în aşa-numitul „Cerc de Foc al Pacificului”, o regiune de pe Terra în care se produc multe cutremure de pământ şi există o activitate vulcanică intensă, situată într-o zonă în care plăcile continentale intră în coliziune, generând activităţi seismice frecvente. Această regiune din Pacific este afectată adeseori de cutremure cu magnitudini mai mari de 5.

Cutremur cu magnitudine 5.6. Unda de şoc s-a simţit puternic