Roiurile de albine au ucis până acum doi oameni, iar cazurile de atac sunt tot mai frecvente

Conducerea Jandarmeriei Buzău susţine că instituţia se confruntă cu un val de sesizări din partea buzoienilor care reclamă prezenţa unor roiuri de albine şi cer sprijin, numărul reclamaţiilor crescând semnificativ în urma tragediei de la Aldeni în urma căreia doi bărbaţi au murit după ce au fost înţepaţi de sute de albine.

RomaniaTV.net
26 mai 2018, 15:24
Roiurile de albine au ucis până acum doi oameni, iar cazurile de atac sunt tot mai frecvente

Potrivit inspectorului şef al Jandarmeriei Buzău, locotenent Virgil Cueru, după tragedia de la Aldeni în care doi tineri atacaţi de albine şi-au pierdut viaţa, numărul sesizărilor din partea buzoienilor care cer ajutor după ce au văzut roiuri de albine în jurul locuinţelor lor a crescut sensibil. În ultima perioadă, insectele au creat panică în municipiul Buzău, în zona unor locuinţe.

Zece astfel de solicitări au fost direcţionate către Jandarmerie. Pe de altă parte, jandarmii spun că acţiunile împotriva insectelor periculoase se desfăşoară cu dificultate întrucât atunci când e vorba de un roi periculos de albine ei trebuie să intervină cu apicultori, iar aceştia sunt greu de găsit uneori, nefiind un program de permanenţă a acestor specialişti, potrivit news.ro.

Şeful Jandarmeriei Buzău, Virgul Cueru a informat că după incidentul de la Aldeni, în urma căruia doi tineri au murit înţepaţi de albine, jandarmii fiind solicitaţi să intervină prin delimitarea zonei şi ţinerea la distanţă a localnicilor, cei din echipele de intervenţie au fost înţepaţi de zeci de insecte.

Citeşte şi Scandal în Vaslui. Un preot şi-a pus stupii în cimitir

La începutul lunii, o adevărată tragedie s-a produs la Aldeni, doi tineri murind în urma unui atac al unor albine, iar un tânăr a ajuns la spital. Poliţia Buzău a deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă în cazul incidentului de la Aldeni, pentru a vedea dacă s-au respectat toate regulile impuse de legislaţia în vigoare în materie de transport albine, potrivit news.ro

În 5 mai, doi bărbaţi de 33 şi respectiv 42 de ani au murit după ce au fost înţepaţi de zeci de albine. Cei doi ajutau la transportul a peste 100 de stupi, cu două autovehicule. Stupii erau aduşi de la Brăila şi urmau să fie descărcaţi pe malul pârâului Slănic, într-o zonă cu salcâmi. În total, erau 5 persoane care ajutau la transportul şi descărcarea stupilor. Unul dintre bărbaţi, de 42 de ani, a mers şi a deschis clapele de asigurare ale urdinişului stupilor. În acel moment, albinele extrem de agresive l-au atacat pe bărbat, intrând pe sub echipamentul de protecţie.


loading...
Partenerii noștri