Roland Garros 2021. S-a stabilit prima semifinală feminină, învingătoarea Soranei Cîrstea s-a calificat în careul de aşi

Jucătoarea slovenă de tenis Tamara Zidansek (85 WTA) s-a calificat marţi în semifinalele turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului, după ce a trecut în trei seturi, 7-5, 4-6, 8-6, de Paula Badosa (Spania, 35 WTA, cap de serie nr. 33).

08 iun. 2021, 21:02
Roland Garros 2021. S-a stabilit prima semifinală feminină, învingătoarea Soranei Cîrstea s-a calificat în careul de aşi

Roland Garros 2021. Tamara Zidansek, care în optimi a eliminat-o pe românca Sorana Cîrstea cu 7-6 (7-4), 6-1, s-a impus după două ore şi jumătate de joc, profitând de cele 9 duble greşeli făcute de Badosa. Aceasta din urmă, la rândul său, o eliminase în turul 3 al competiţiei pe Ana Bogdan, cu 2-6, 7-6 (4), 6-4.

Zidansek, care ajunge pentru prima dată în carieră în semifinalele unui turneu de Mare Şlem, o va întâlni în penultimul act pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova, care a trecut în trei seturi, 6-7 (2/7), 6-2, 9-7, de kazaha Elena Rîbakina (22 WTA, cap de serie nr. 21). Pavliucenkova, care va împlini, la 3 iulie, 30 de ani, va juca pentru prima dată în penultimul act al unui Grand Slam.

Citeşte şi Roland Garros 2021. România nu mai are nicio jucătoare pe tabloul de simplu. Sorana Cîrstea a fost eliminată duminică, în optimi

Cealaltă semifinală va fi cunoscută după meciurile Cori Gauff (SUA, 25 WTA, cap de serie nr. 24) – Barbora Krejcikova (Cehia, 33 WTA), respectiv Iga Swiatek (Polonia, 9 WTA, favorită nr. 8) – Marta Kostiuk (Ucraina, 81 WTA).

Citeşte şi Iana Sizikova, reținută la Roland Garros în ancheta privind meciul trucat contra perechii Andreea Mitu / Patricia Țig

În acelaşi timp, la o săptămână după ce a fost eliminată în primul tur la Roland Garros, Bianca Andreescu  s-a despărţit de antrenorul cu care colabora de mult timp, Sylvain Bruneau. „Cu mare regret, aş dori să-mi informez fanii că antrenorul, mentorul şi prietenul meu de multă vreme, Sylvain, şi cu mine am decis de comun acord să punem capăt relaţiei noastre incredibile de colaborare. Prietenia noastră va rămâne pentru totdeauna… au fost patru ani uluitori… Sunt recunoscătoare pentru tot ce am realuzat împreună şi pentru amintirile extraordinare. Sylvain a fost mai mult decât un antrenor… el face parte din familie”, a anunţat Andreescu pe Twitter.

Sub îndrumarea lui Bruneau, Bianca Andreescu a avut un an 2019 de excepţie, în care a câştigat turneele de la Indian Wells şi Toronto, precum şi US Open.