Roland Garros 2021. România nu mai are nicio jucătoare pe tabloul de simplu. Sorana Cîrstea a fost eliminată duminică, în optimi

Sorana Cîrstea a fost învinsă de slovena Tamara Zidansek, cu 7-6 (7-4), 6-1, duminică, la Paris, în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros, al doilea de Grand Slam al anului.

06 iun. 2021, 14:05
Roland Garros 2021. România nu mai are nicio jucătoare pe tabloul de simplu. Sorana Cîrstea a fost eliminată duminică, în optimi

Roland Garros 2021. Sorana Cîrstea (31 ani, 54 WTA) s-a înclinat după o oră şi 26 de minute în faţa unei jucătoare mai slab cotate (23 ani, 85 WTA), dar care le eliminase anterior pe Bianca Andreescu (Canada), a şasea favorită, pe Madison Brengle (SUA) şi pe Katerina Siniakova (Cehia).

În primul act cele două jucătoare au mers cap la cap, dar Cîrstea a ratat o minge de set la 6-5, pe serviciul adversarei, iar Zidansek s-a impus în tiebreak cu 7-4. Mingea de set a fost un moment psihologic, care a destabilizat-o pe Sorana, românca acuzând momentul prin mai multe erori făcute în debutul setului al doilea, Zidansek a avut un joc de metronom şi a ajuns astfel la 5-0, câştigând cu 6-1.

Citeşte şi Iana Sizikova, reținută la Roland Garros în ancheta privind meciul trucat contra perechii Andreea Mitu / Patricia Țig

Cîrstea a avut un prim serviciu slab şi a fructificat doar o şansă de break din şapte create, numărul de winners a fost egal, 20-20, dar Sorana a avut mai multe erori neforţate (28-20), potrivit unei analize Agerpres.

Roland Garros 2021. Cel mai bun rezultat al Soranei la Paris rămâne un sfert de finală în 2009, iar de atunci nu mai depăşise turul al treilea. Sorana nu mai jucase un meci în optimi la un turneu de Mare Şlem din 2017, de la Australian Open.

Cîrstea, care are un titlu la Istanbul şi o finală la Strasbourg în acest an, va primi un cec de 170.000 de euro şi 240 de puncte WTA.

Citeşte şi Cum arată palmele unei duble campioane de Grand Slam înainte de startul turneului Roland Garros

În schimb, la dublu, perechea româno-argentiniană Irina Begu/Nadia Podoroska s-a calificat în sferturile de finală, după 6-3, 6-1 cu franţuzoaicele Clara Burel/Chloe Paquet. Begu şi partenera sa au câştigat după o oră şi 14 minute.

Perechea româno-argentiniană a dominat jocul cu serviciul net superior, asigurându-şi un cec de 49.853 de euro şi 430 de puncte WTA la dublu.


loading...
Partenerii noștri