Român dispărut fără urmă în Istanbul. Bărbatul se afla în vacanţă cu familia

Un român a dispărut pur şi simplu în timp ce se afla alături de familie în vacanţă, la Istanbul. Rudele sale l-au văzut ultima dată când intra pe poarta celebrului palat Topkapi. Ulterior, nimeni nu l-a mai văzut. Familia este disperată și cere ajutor.

RomaniaTV.net
03 sept. 2018, 15:32
Român dispărut fără urmă în Istanbul. Bărbatul se afla în vacanţă cu familia

Salvatore Popescu, un ploieștean de 51 de ani, a disparut pe 30 august în timp ce făcea parte, alături de familia sa, dintr-un grup de turiști români care vizitau Palatului Topkapi din Istanbul. Imediat după ce au constatat că acesta lipseşte, soţia şi ghidul agenţiei de turism au anunţat poliţia și au mers la Consulatul României din Istanbul. De asemnea, rudele s-au adresat Ambasadei Turciei la Bucureşti şi Ministerului Afacerilor Externe pentru a urgenta ancheta. Familia speră ca imaginile surpinse de camerele de supraveghere să dezlege acest mister.

Potrivit cumnatului său, Salvatore Popescu a dispărut în data de 30 august, în jurul orelor 13.00, în timp ce se afla cu grupul de turişti la palatul Topkapi din Istanbul.

„Au plecat împreună cu alţi turişti din Ploieşti, prin intermediul unei agenţii de turism. Este o excursie organizată, nu ceva individual. Din câte am înţeles, cumnatul meu a fost văzut ultima dată la intrare în palatul Topkapi, la a doua poartă. Grupul de turişti a avut varianta să viziteze palatul cu ghid sau individual, iar cumnatul meu a ales varianta a doua. A fost văzut la a doua poartă din Palat de către membrii familiei şi de atunci nu mai are nimeni nicio informaţie. Telefonul este închis. Nu ştim ce s-a întâmplat acolo, dar cred că este aproape imposibil să se fi rătăcit sau să se fi ascuns pe undeva pentru că în fiecare cameră a palatului există gardă înarmată. Noi nu excludem varianta răpirii”, susţine Mihai Dima, cumnatul turistului dispărut în Istanbul.

În momentul dispariţiei, Salvatore Popescu avea telefonul mobil asupra sa, dar atunci când a sunat soţia, telefonul era închis. Rudele sunt șocate de incident, mai ales că bărbatul nu avea probleme de sănătate, iar hotelul la care era cazat se afla la numai un kilometru distanță de obiectivul turistic.

Palatul Topkapi este un complex vast ce cuprinde mai multe clădiri împărţite în patru curţi care se întind pe o suprafaţă de 700.000 de metri pătraţi.