Român revoltat după ce a găsit pe bonul de la restaurant o taxă incredibilă. Pentru ce i s-au cerut bani în plus clientului nemulțumit

Un incident aparent banal petrecut recent într-un restaurant a stârnit un val de indignare pe rețelele de socializare, după ce un client a descoperit o taxă neașteptată pe bonul său. Situația a fost adusă în atenția publicului de către un român care și-a exprimat nemulțumirea pe platforma Reddit.

07 mai 2024, 15:38
Român revoltat după ce a găsit pe bonul de la restaurant o taxă incredibilă. Pentru ce i s-au cerut bani în plus clientului nemulțumit

Bărbatul a relatat că a fost surprins să descopere pe nota de plată o taxă de garanție pentru două sticle de bere, pe care le consumase la restaurant, dar pe care nu le-a luat acasă. Acest lucru l-a determinat să intre în conflict cu ospătarul și să refuze să plătească taxa adițională.

„M-am certat cu un ospătar deoarece pe bon apăreau 2 garanții de returnare pentru 2 beri la sticlă pe care le-am consumat. Ce porcărie mai e și asta să îți impună să plătești taxa de garanție, dar ei să păstreze sticlele?”, a scris clientul indignat pe Reddit.

„Sunt eu bătut în cap și nu mai înțeleg cum funcționează lucrurile sau ăștia încearcă să te fure și la 50 de bani după ce că prețurile sunt exagerate în unele locuri!”, a completat acesta.

Citește și: Vouchere de masă și vacanță 2024. Schimbare importantă pentru angajații care primesc astfel de tichete. Ce se întâmplă cu ele

Desi nu a luat masuri ulterioare, precum reclamatii la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC), sau pastrarea bonului de plata, clientul si-a exprimat nemultumirea fata de aceasta practica considerata nedreapta. Reactia sa a generat un val de comentarii din partea altor utilizatori, care au impartasit experiente similare sau au criticat politica comerciala a restaurantului.

Și alți români au fost indignați de acest episod, exprimandu-si nemultumirea fata de modalitatea in care unii proprietari de afaceri pot incerca sa obtina castiguri suplimentare, fara a informa clientii in prealabil despre aceste costuri aditionale.

Citește și: Campioni la stat degeaba. România este țara europeană cu cei mai mulți tineri care nici nu învață, nici nu muncesc