Româncă, adeptă radicalizată a Statului Islamic, ridicată de mascaţi la Timişoara

O operațiune antiteroristă a DIICOT Timișoara s-a desfăşurat în această dimineață, împreună cu polițiștii de la „Crimă Organizată” și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale. Aceştia au descins în locuința din Nădlac a unei femei în vârstă de 33 ani, care a devenit adeptă a Statului Islamic și s-a autoradicalizat, informează Pressalert.

RomaniaTV.net
14 mai 2020, 08:58
Româncă, adeptă radicalizată a Statului Islamic, ridicată de mascaţi la Timişoara

Monitorizarea acesteia a început în urmă cu aproximativ un an, după ce SRI a semnalat faptul că arădeanca accesa site-uri extremiste islamiste și le transmitea mesaje de încurajare luptătorilor din Daesh.

Cu trecerea timpului, s-a observat cum aceasta s-a radicalizat, iar acțiunile sale au devenit tot mai hotărâte. De la accesarea de conținut a trecut la răspândirea mesajelor extremiste ale grupărilor teroriste. Prin intermediul rețelelor sociale a luat legătura cu luptători islamiști din Siria și Irak, ajungând să-și declare atașamentul față de cauza Statului Islamic.

Anchetatorii au observat că femeia a început să fie „invizibilă” și să fie antrenată de la distanță – și-a șters profilul de Facebook, a început să acceseze pagini securizate unde erau materiale de propagandă, și-a creat în paralel și 20 de conturi false de Facebook pe care le folosea pentru a comunica, iar la scurt timp le ștergea pentru a i se piardă urmele.

În timpul discuțiilor purtate cu adepții Daesh, arădeanca, care și-a abandonat cei doi copii în urmă cu câțiva ani, și-a arătat disponibilitatea de a pleca în zonele de conflict. Cum în ultima perioada situația s-a complicat, s-au purtat discuții ca femeia să-i sprijine pe teroriști dacă vor ajunge în România.

Adepta Statului Islamic le-a transmis că este pregătită să-i sprijine cu tot ce poate în lupta cu „infidelii”. În această dimineață, polițiștii de la „Crimă Organizată” Timișoara și luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al IPJ Timiș au descins în locuința de la marginea Nădlacului unde aceasta locuia, în baza unui mandat de percheziție emis de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Când a fost adusă pentru audieri la sediul DIICOT Timișoara, aceasta a declarat că „pe nedreptate m-au ridicat. De handicapați”.

Întrebată dacă ea crede în ideile Statului Islamic, aceasta a susținut că „nu este vorba despre asta. E vorba de o prostie de-a lor, nu de a mea. Trei telefoane mi-au stricat. Fără dovezi, fără nimica. Vreau să văd ce au găsit în casă, mitraliere prin pereți, bombe pe sub pat. Nu am ce să comentez. Eu nu am nicio idee despre asta. Ce are dacă înveți o limbă străină? Faci un lucru grav, eu nu cred asta. Vorbești engleză, vorbești italiană. Așa și mie – dacă îmi place limba arabă care e problema?”.

Citeşte şi: Trafic intens la graniţele României în ultimele 24 de ore

Sursa foto: Pressalert


loading...