Româncă arestată în Italia, pentru trafic de fiinţe umane şi proxenetism

Poliţia italiană a arestat duminică la Catanzaro, în regiunea Calabria, o româncă sub acuzaţia de trafic de fiinţe umane şi proxenetism, informează luni cotidianul Libero din Milano, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
10 iun. 2013, 08:28
Româncă arestată în Italia, pentru trafic de fiinţe umane şi proxenetism

Românca Andreea Ilie, în vârstă de 24 de ani, a fost reţinută de Echipa mobilă din Catanzaro în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile din România.

Tânăra a mai fost arestată de poliţia italiană în luna aprilie, sub acuzaţia de ascundere de mărfuri furate, dar ea a fost ulterior eliberată, deoarece prezentase documente false, furate în România de la sora ei, Maria Cezara Ilie, în vârstă de 19 ani.

În urma unei anchete deschise de autorităţile italiene în luna aprilie, forţele de ordine au descoperit adevărata identitate a româncei, pe care au reţinut-o din nou, de data aceasta în baza unui mandat european de arestare emis recent de autorităţile judiciare din România.

Sub numele de Maria Cezara Ilie, femeia era cunoscută forţelor de ordine din Italia ca membră a unui grup infracţional specializat în furturi şi ascundere şi vânzare de mărfuri furate.

Andreea Ilie, pusă sub urmărire de autorităţile din România, reuşise recent să fugă din ţară furând actele de identitate ale surorii sale.

Românca a fost pusă la dispoziţia autorităţilor judiciare din Catanzaro, iar Curtea de Apel de la Parchetul din localitate va decide în următoarele zile detaliile privind extrădarea acesteia în România.