Româncă de 31 de ani ucisă și aruncată în râu, în Italia. Principalul suspect, fostul angajator care era recidivist

Corpul neînsuflețit al Anicăi Panfile, 31 de ani, fost găsit pe 21 mai de un pescar, în râul Piave din provincia italiană Treviso. La acel moment, fostul ei soț, Vasilică Lungu, se afla în România.

06 iun. 2023, 11:19
Româncă de 31 de ani ucisă și aruncată în râu, în Italia. Principalul suspect, fostul angajator care era recidivist

O româncă a fost ucisă în Italia, iar fostul ei soț, de care s-a despărțit cu cinci ani în urmă, nu poate fi considerat suspect, în ciuda amenințărilor pe care acesta i le-ar fi adresat în repetate rânduri și a unui proces în curs de desfășurare. Și asta întrucât bărbatul are un alibi puternic. În ziua crimei, 18 mai 2023, Vasilică Lungu se afla în România.

Rezultatele autopsiei au relevat că Anica a fost lovită în față și la ceafă cu un obiect contondent, un baston sau o bară de fier, dar anatomopatologul nu exclude ca ucigașul să o fi lovit doar cu pumnii.

Româncă de 31 de ani ucisă și aruncată în râu, în Italia

Anica, mamă a patru copii, a fost văzută ultima dată în Arcade, pe Via Trieste, în fața magazinului Arcade Bike, la câteva zeci de metri de casa lui Franco Battaggia, proprietarul unei pescării și fostul ei angajator. Românca mergea frecvent la acesta acasă unde se ocupa de menaj, potrivit stiridiaspora.ro, care citează presa străină. Battaggia (76 de ani) este, însă, recidivist și un personaj controversat, cu nenumărate apariții în presă. Condamnat la 18 ani pentru uciderea unui nomad care voia să-i ceară bani pentru protecție, Battaggia a fost plasat în arest la domiciliu în 2010, de unde a evadat. A fost prins după nouă luni.

româncă ucisă în Italia

Potrivit unei reconstituiri a faptelor pe care Battaggia ar fi făcut-o la emisiunea Quarto Grado de pe Retequattro, s-a aflat acum că Anica nu a ajuns la Arcade în acea zi cu mijloacele cu care călătorea de obicei. A dus-o acolo cu mașina chiar șeful ei.

Citeste si Șocul uriaș trăit de o badantă româncă în Italia. Modul incredibil în care bătrâna pe care o îngrijea a profitat de cele câteva minute pe care badanta le-a petrecut la duș

Principalul suspect, fostul angajator care era recidivist

Femeia a plecat cu mașina lui Battaggia spre Arcade. Nu este clar dacă tânăra de 31 de ani urma să facă și curățenie în casa lui Battaggia, dar bărbatul spune că a dus-o acolo pentru a-i da cinci mii de euro în numerar, pe care femeia, rămasă fără bani, îi ceruse în avans. După ce i-a dat banii, Battaggia a luat din nou mașina și a condus-o pe Anica la magazinul de biciclete din Via Trieste, unde femeia ar fi urmat să se întâlnească cu cineva.

După o ultimă conectare a telefonului mobil la o celulă din Spresiano, Anica a dispărut până duminică, 21 mai, când a fost găsită fără viață sub pasajul de autostradă peste Piave di Spresiano, scrie presa străină.

Citeste si Badantă româncă, concediată după ce a venit din vacanța din țară. Cum a reușit femeia să-și recupereze lucrurile