Românca din Italia care şi-a omorât prietena de 25 de ani, tot româncă de origine, a primit închisoare pe viaţă

Sentință maximă în Italia pentru Margareta Buffa, românca acuzată de uciderea prietenei ei, Nicoletta Indelicato, în vârstă de 25 de ani, și ea de origine română.

02 feb. 2021, 11:25
Românca din Italia care şi-a omorât prietena de 25 de ani, tot româncă de origine, a primit închisoare pe viaţă

Românca

a fost condamnată de judecătorii Curții din Trapani (sudul Italiei), care au anunțat sentința finală, luni, 1 februarie, la ora locală 17.00, potrivit. Instanța a dispus, pe lângă pedeapsa cu închisoarea și plata a câte 80.000 de euro cu titlul de daune pentru mama, tatăl și fratelei Nicolettei, prezenți în sală la momentul pronunțării sentinței. Și Margareta a asistat la citirea sentinței prin videoconferință din Închisoarea Agrigento, unde este închisă, conform Stiridiaspora.ro.

Avocata româncei a declarat că va ataca sentința, întrucât crede în nevinovăția clientei sale. Nu de aceeași părere este și avocatul părții adverse.

„Acum este clar. Margareta este o escortă plătită și a dorit să o implice și pe Nicoletta în ringul ei de prostituție”, a declarat Giacomo Frazzitta, avocatul familiei Indelicato.

Românca a arătat o „cruzime fără margini”

Ambele fete erau adoptate din România de familii de italieni și fuseseră prietene ani în șir. Potrivit unor martori, Margareta o folosise pe Nicoletta „ca bancomat”, până când, în cele din urmă, au intrat în conflict și decis să-i ia viața.

Medicii legiști au descoperit că lovituri cauzatoare de moarte au fost cele din spate, lama ajungând la plămâni, şi din gât, fiindu-i tăiată jugulara. În timp ce încerca să se apere, Nicoletta a fost tăiată la mâni şi umăr. Se pare că tânăra era deja moartă când ucigașul a fost stropită cu benzină şi apoi incendiată.

Românca a avut și un complice în persoana lui Carmelo Bonetta, care a primit 30 de ani de închisoare după ce și-a recunoscut faptele.

Citeşte şi: Amsterdam mută lucrătoarele sexuale din Cartierul Roşu la periferie şi ar putea interzice şi consumul de marijuana