Româncă, suspectată de crimă. Procurorii o acuză că a pus la cale asasinarea unui medic italian împreună că fiul acestuia

Crimă pentru avere! Un medic pensionar din Italia a fost otravit de fiul său și de românca plătită să-l îngrijească. Totul a fost pus la cale de cei doi după ce bătrânul a descoperit că din conturi îi lipsesc mai mulţi bani și angajase un detectiv particular să vadă ce se întâmplă.

28 nov. 2022, 11:09
Româncă, suspectată de crimă. Procurorii o acuză că a pus la cale asasinarea unui medic italian împreună că fiul acestuia

O româncă de 52 de ani, care lucra ca badantă în Italia, este suspectată de crimă. Procurorii cred că, împreună cu fiul unui medic pensionar, a pus la cale asasinarea bătrânului de 67 de ani.

Danilo Molducci, un cunoscut medic generalist din zona Ravenna, a murit pe 28 mai 2021. Deşi iniţial s-a vorbit despre o moarte cauzată de boala de care suferea, ancheta procurorilor a scos la iveală o crimă: pensionarul italian a fost otrăvit cu medicamente. Fiul medicului italian este principalul suspect în acest caz. De asemenea, anchetatorii suspectează că fiul medicului, fost student la medicină, a fost ajutat de badantă, o româncă în vârstă de 52 de ani, scrie ANSA.

Citeşte şi: Tânără româncă, moartă după un accident dramatic în Italia. Trei copii au rămas orfani

Fost medic italian, ucis de o româncă la îndemnul fiului acestuia

Potrivit investigatorilor, Stefano, fiul medicului, şi românca l-ar fi otrăvit pe bărbatul de 67 de ani folosind o supradoză de două tipuri de droguri pe care decedatul le-a luat. Totul ar fi fost pus la cale de fiul medicului, fost student la medicină.

Românca de 52 de ani a fost cea care i-ar fi administrat medicamentele medicului pensionar, care era ţinut la pat de mai mult timp din cauza unor afecţiuni mai vechi. Testele toxicologice au indicat prezenţa în sânge a două tipuri de benzodiazepine cu concentrații între trei și șapte ori mai mari decât media post-mortem. De asemenea, în stomacul mortului a fost un medicament utilizat pentru bolile de inimă la concentrații de câteva ori (până la 16) mai mari decât intervalul terapeutic.

Citeşte şi: Fată de 19 ani, rănită şi abandonată în câmp după un accident provocat de iubitul ei. Bărbatul era beat şi a fugit

Motivul crimei ar fi legat de bani. Potrivit ANSA, fiul ar fi vrut să-l împiedice pe tatăl său să afle date despre dispariţia unor sume de bani din conturile personale. Anchetatorii au aflat că înainte de moartea medicului, fiul lui retrăsese în jur de 40-50 de mii de euro din cont. Ulterior, a retras în jur de 450 de mii de euro. Fiul bătrânului le-a spus anchetatorilor, la audieri, că avea împuterniciri pe contul tatălui său pentru că a făcut investiții financiare.